Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Стоянов: Готов съм да довърша започното в МВР

Политика

Калин Стоянов: Готов съм да довърша започното в МВР

Калин Стоянов: Готов съм да довърша започното в МВР - Tribune.bg
Снимка:

Аз съм готов да довърша това, което сме започнали, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод предстоящата ротация на правителството. Той коментира темата пред медиите в Годеч след тържественото възстановяване на групата за охрана на границата, която ще бъде стационирана в града.

Стоянов обясни, че ръководството на МВР е изпратило всичко, което ведомството е постигнало и свършило по управленската програмата на кабинета. Той допусна, че в следващите дни е възможно да има индивидуални разговори на министри с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Стоянов отбеляза, че до момента не е водил такъв разговор с тях.

По отношение на мигрантския натиск министър Стоянов коментира, че за момента няма риск от нова вълна, но отбеляза, че в бъдеще никой не е застрахован. Според него МВР ще бъде готово за евентуален натиск от страна на нелегални мигранти занапред. Той припомни, че вече е зает целият свободен щат на служители в „Гранична полиция“ с полицейски правомощия, задвижена е и процедура за допълнителен щат от 1260 души, както и е в ход доставката на още високопроходими автомобили.

Във връзка с решението командировани по границата полицейски служители да бъдат изтеглени и разпределени в малките населени места министърът посочи, че предстои анализ на Главна дирекция „Жандармерия“, като там се отчита ръст на проверените автомобили и лица, което е резултат от мярката. „Надявам се, че ще внесем по-голямо спокойствие в българските граждани точно по тези места“, добави Стоянов.

Във връзка с групата за охрана в Годеч, директорът на „Гранична полиция“ Антон Златанов заяви, че тя ще се състои от 28 служители, а в екипите ще участват и служители на „Фронтекс“. Българо-сръбската граница е естественият изход на тези, които незаконно са преминали границата и искат да достигнат до Западна Европа, коментира Залатанов. Той добави, че Годеч е важен център и са констатирани доста преминавания на мигранти в миналото. Антон Златанов допълни, че предстои откриване на Гранично полицейско управление по българо-турската граница.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати