Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калина Константинова отрича „Продължаваме промяната“ да се готвят за избори

Политика

Калина Константинова отрича „Продължаваме промяната“ да се готвят за избори

Калина Константинова отрича Продължаваме промяната да се готвят за избори - Tribune.bg
Снимка:

По думите ѝ не се предвижда и смяна на външния министър Теодора Генчовска

„Не мисля, че имаше нещо символично в момента, който избрахме за учредяването на партията. Просто дойде моментът да извървим и този път и да формализираме това, което вече правим“.  Това коментира пред Нова тв вицепремиерът Калина Константинова в отговор на въпрос защо точно сега беше учредена партия „Продължаваме промяната‘.

Тя отхвърли и символиката, която откриха анализатори в избора на момента за учредяването на партията, а именно, че ПП се готви за нови избори.

„Знаете, че чисто административно подготовката и документите – по време на кампанията нямахме възможност да ги изготвим по време на кампанията. Сега обаче успяхме да финализираме процеса“, подчерта тя.

„Истината е, че чудесно се сработихме с колегите и през целия път те са били до нас. Те са прекрасни конструктивни партньори. Нашият път ще продължи да бъде с тях. На този етап ние сме единна парламентарна група и продължаваме във формат, в който сме“, заяви Константинова по повод трите по-малки партии, чиято регистрация използва ПП за регистрация в парламентарния вот и какво ще е тяхното по-нататъшно участие в парламентарната група.

Тя коментира и управляваща коалицията.

„Реално в споразумението, което подписахме, сме отворили над 90 процента от приоритетите, които ни обединяват. Всички допълнителни неща – е въпрос на преценка, оценка, гласуване и финален избор на базата на критерии. Не сме очаквали, че ще има нещо по-различно. Факт е, че никой до момента не се е отметнал от нито едно решение, които сме взели преди да влезем в коалицията“, обясни Константинова.

По думите ѝ в парламентарната група депутатите на „Продължаваме промяната“ са единни.

„Правителството работи по ангажиментите си и не се е отметнало от тях. До момента, в който не се отмятаме от споразумението ни и общите цели, всичко друго е въпрос на факта, че емоциите са високи. Важното е да не губим фокуса от важните задачи за обществото", заяви вицепремиерът.

Константинова коментира и темата РСМ, като отрече да има смяна в позицията на България и смяна на външния министър Теодора Генчовска.

По отношение на избора за нов шеф на БНБ тя заяви, че професионалните качества и почтеност са критериите за избор за управител на националната банка.

Тя обаче не отрече да знае дали Андрей Гюров ще бъде предложен отново и дали са водени разговори с досегашния шеф на БНБ Димитър Радев.

По повод изпращането на военна помощ за Украйна Константинова каза, че решението трябва да се вземе в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати