Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ нарекоха провокация откриването на македонския клуб в Благоевград

Политика

„Възраждане“ нарекоха провокация откриването на македонския клуб в Благоевград

Възраждане нарекоха провокация откриването на македонския клуб в Благоевград - Tribune.bg
БГНЕС

Костадинов се зарече, че ще разкаже в ЕС истината за РСМ

Специална програма за запознаване на депутатите в Брюксел за филологическата и историческата истина за Македония ще започне партия "Възраждане", посочи в декларация от името на група лидерът на партията Костадин Костадинов. Следващата седмица той ще представи в НС и книгата с досието на Никола Вапцаров, в която поетът се определя като българин.

"Ще говорим в ЕС, Страсбург и Брюксел, за да стане ясно, че Македония е българска, Македония е България", обеща Костадинов.

Повод за инициативата на "Възраждане" е неделното откриване на македонски клуб в Благоевград, което Костадинов определи като "опит за проковокация, извършен от една нерегистрирана в България НПО".

"Това бе провокация, която се провали, защото на мястото присъстваха потомци на великия поет Никола Вапцаров, на чието име бе кръстен македонския културен клуб в България. Те показаха не просто историческата, а родовата истина. Нещо, което не могат да направят представителите на т.нар Република Северна Македония. Тази провокация се провали, но няма да е единствена и последна", предупреди Костадинов.

Той напомни, че още при отпадането на ветото за преговорите на Скопие с ЕС от партията са предупредили, че ще има каскадно увеличение на претенциите към България. 

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети