Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кандидат-депутати ще питат океанолозите на БАН за насоки как да се спре замърсяването

Политика

Кандидат-депутати ще питат океанолозите на БАН за насоки как да се спре замърсяването

Лекция на тема „Мониторинг на отпадъците по българското черноморско крайбрежие и вливащите се реки“, част от екологичен семинар „Опазване на водните ресурси на рибарските територии – устойчиви екологични решения и практики“, се състоя във Варна.

Тя беше посетена от кандидатите за народни представители от ГЕРБ Красен Кралев и Павел Христов.

„Мисля, че проблемите, свързани с екологията, трябва да залегнат в управленската програма на всяка една политическа сила“, коментира Кралев в профила си във Фейсбук.

„Представеният снимков материал на изпълнените с боклук морско и речни дъна, корита на реки и плажове на Черно море – като обобщаващи проблема примери в презентацията на Радослава Беков (ИО на БАН), затвърдиха представата ми, че справянето с екологичните проблеми, следствие на човешката намеса, не трябва да бъде просто политика, а начин на живот на всеки един от нас. По време на дискусията изразихме категорична готовност да съдействаме за намирането на политическа подкрепа за всяко разумно предложение за законодателни промени, касаещи преодоляване на екологичните проблеми. В предстоящите седмици ще потърсим среща с Института по океанология, за да обсъдим теми, по които можем да бъдем полезни с дейността си в следващото Народно събрание“, съобщи Красен Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати