Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Ако мнозинството реши да прави промени в законодателството, ДПС ще даде своя принос

Политика

Карадайъ: Ако мнозинството реши да прави промени в законодателството, ДПС ще даде своя принос

Карадайъ: Ако мнозинството реши да прави промени в законодателството, ДПС ще даде своя принос - Tribune.bg
Снимка:

За датата на изборите Радев ще отчете готовността и на партиите, и на институциите

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви на консултациите на „Дондуков“ 2, че при нужния диалог и достатъчна воля в парламента, Движението ще даде своя принос за приемане на решения за вече констатирани проблем в изборното законодателство.

„Никога не е късно да се подходи отговорно към законодателството и то - при спазване на Конституцията... Но никога не е имало добра атестация нито в страната, нито извън нея на промени в Изборния кодекс в последния момен“", обяви Мустафа Карадайъ. Той посочи, че ако мнозинството все пак реши да прави промени в законодателството сега, за да се решат проблемите, ДПС ще даде своя принос.

От обявеното днес пред президента Радев ГЕРБ предвижда само промяна, за да могат карантинираните да гласуват с мобилни секции. Държавният глава предлага да се разгледат още предложения, споделени на консултациите, като гласуване по пощата за българите в чужбина, видеозаснемане и излъчване на живо на броенето на бюлетините, по-справедливо разпределяне на медийното време в кампанията, както и включване и на общинските избирателни комисии в изборите и вместо районните, те да обработват първично протоколите.

В отговор Мустафа Карадайъ припомни, че ДПС винаги са се противопоставяли на промени в изборното законодателство непосредствено преди вота.

„Ние сме в дори в предизборна кампания“, подчерта лидерът на ДПС. Според партията трябва да се гарантира правото на глас на българите не само в страната, но и в чужбина. Заместник-председателят Йордан Цонев уточни относно идеята за гласуване по пощата, че примерът от изборите САЩ е много лош.

По повод включването на машини в изборния процес с оглед по-малко невалидни бюлетини, сгрешени протоколи и по-лесно броене, Мустафа Карадайъ коментира, че моделът е напълно грешен. Движението предлагаше гласуване с хартия, но броене с машини.

От ДПС признаха, че имат нова задача, която трябва да решат - как ще правят предизборна кампания по време на пандемия.

„За никой не е тайна, че нашата предизборна кампания не разчита на медии, а се води очи в очи, лице в лице, от врата на врата“, изтъкна Карадайъ. В тази връзка той настоя президентът да сподели логиката си за определяне на датата на вота.

Радев, от своя страна се застрахова, че ще отчете готовността и на партиите, и на институциите.

Радев на среща с ДПСРадев на среща с ДПС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети