Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на опозиция, но това е бягство от отговорност

Политика

Карадайъ: Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на опозиция, но това е бягство от отговорност

Карадайъ: Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на опозиция, но това е бягство от отговорност - Tribune.bg
Снимка:

„Изборите за пореден път произведоха идентична конструкция. Вместо противопоставяне народът предпостави диалог, за пореден път се видя, че уроците не са научени, поуките не се изведени. Партиите водиха кампания на омразата и разделението“.

Това заяви при откриването на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него основната задача на всички институции ще е да се възстанови диалогът.

„Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на опозиция, но това е бягство от отговорност. Трябва да направим така, че зимата да не донесе студ, мрак и неясно утре“, каза лидерът на ДПС, който увери, че те са готови на диалог.

„Ако не си дадем сметка за опасностите пред страната и няма диалог, рискуваме не просто електорална тежест. Не трябва да губим време в лозунги и трябва да има правителство с ясно разписани дългосрочни цели. Това минава през помирение и диалог“, подчерта Карадайъ, който беше категоричен, че нямаме друга алетрнатива отсвен евроатлантическата. „И точка. Пътят е ясен – да седнем на масата на преговорите. Лесно е да рисуваш в черно ролята на опонента, лесно е да кажеш – с тези никога. Ние бяхме 12 години единствена опозиция на ГЕРБ. Ние не искахме да сме с ГЕРБ – те вкараха национализма във властта.  Не искаме да сме и с „промяната“ – те открадоха парите на всички ни. Можем да кажем всичко това, но политиката е избор, който трябва да направим в името на хората“, каза Мустафа Карадайъ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати