Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ от Брюксел: Гражданинът Кирил Петков да каже кой е в основата на корупцията

Политика

Карадайъ от Брюксел: Гражданинът Кирил Петков да каже кой е в основата на корупцията

Карадайъ от Брюксел: Гражданинът Кирил Петков да каже кой е в основата на корупцията - Tribune.bg
Снимка:

„Когато някой има информация за престъпления, той е длъжен да сезира съответните компетентни органи, включително гражданинът Кирил Петков, независимо каква позиция заема днес“ – така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в Брюксел думите на премиера, че „хората, които са в основата на корупцията в България, са сигурно 20 човека“.

„Нарушителят на конституцията“ обвинява конкретни хора в корупция и, ако главният прокурор не се е самосезирал, явно ще има нужда някой да го сезира, заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Той вчера представи на зам.-председателя на ЕК Вера Юрова предложенията на движението за конституционни промени. От думите му днес стана ясно, че на срещите си в Брюксел е получил подкрепа и за визията си за правосъдна реформа.

Дайте да направим една реформа на съдебната система и да не се налага всяка година да променяме системата изцяло, призова той. По неговите думи целта на закриването на специализираните съдилища и прокуратури е единствено политическа. Карадайъ изрази съмнение, че тези намерения може да са свързани и с частен интерес, и настоя за анализ на дейността на специализираните структури.

Той постави въпроса къде остава българската съдебна система, когато се следват постановени ограничения от чужди държави.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати