Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов към Дачич: България няма да спре да защитава правата нашите сънародници

Политика

Каракачанов към Дачич: България няма да спре да защитава правата нашите сънародници

Каракачанов към Дачич: България няма да спре да защитава правата нашите сънародници - Tribune.bg
Снимка:

Това е поредното враждебно изявление на сръбския вицепремиер по адрес на страната ни

„Като вицепремиер по обществен ред и национална сигурност на Р България, като историк и лидер на ВМРО, отговорът ми към Дачич е: става дума за правата на онези българи в териториите, които през 1919 г. Сърбия неправомерно окупира след Ньойския договор. На които забраняваше до 44-та година да се наричат българи, а след това ги тормозеше, мачкаше и принуждаваше да се изселват от родните им места.“ Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод на остри думи от сръбския вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич.

В интервю Дачич каза:“За какви вътрешни работи днес се говори в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са само 0.26 на сто от населението ни. Толкова са българите в Сърбия, но България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство?“

„Българската държава няма да спре да защитава правото децата на нашите сънародници да учат с учебници на български език. Няма да отстъпи и на йота от изискванията за спазване на всички свободи и права, които се полагат на българското национално малцинство в съседна Сърбия“, написа Каракачанов в профила си във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати