Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов към Радев: Други определят харесването на „Грипен“ за лобизъм

Политика

Каракачанов към Радев: Други определят харесването на „Грипен“ за лобизъм

Каракачанов към Радев: Други определят харесването на Грипен за лобизъм - Tribune.bg
Снимка:

От 29 години не сме имали доставка на нови бойни самолети, важно е накрая да имаме ново въоръжение

„Други определят харесването на „Грипен“ за лобизъм. Явно трябва да обвиним цяла Западна Европа, че е лобистка, защото като погледнете и нашите съседи – Румъния, и Гърция, и Турция, и повечето големи държави в НАТО – използват F-16.“ Така военния министър Красимир Каракачанов отговори пред Дарик на критиките на президента Румен Радев, че изборът на самолета бил „лобистки“. По-рано през деня и Цветан Цветанов прикани да се замислим защо президентът толкова настоявал за „Грипен“.

„Всички тези, които казват, че е взето решение, не са прави. Или не са разбрали, или са недобронамерени. Имаме зелена светлина за преговори със САЩ и ако преговорите са успешни – постигне се добра цена и всички способности, които са изискуеми от нашата авиация като боен самолет бъдат постигнати, да се сключи договор. Но самият договор също минава през решение на Министерски съвет и ратификация от парламента“, обясни военният министър.

От думите му стана ясно, че Министерството на отбраната ще поиска от парламента да отпаднат ограниченията в цената и срока за доставка на новите изтребители за Българската армия. Според министъра депутатите са направили грешка, когато при промяната на условията на проекта за нов тип боен самолет отново са заложили ограничения.

„Важно е какво ще одобри парламентът. От 29 години не сме имали доставка на нови бойни самолети, важно е накрая да имаме ново въоръжение“, категоричен беше той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети