Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов към Радев: Футболът по-добър ли беше при Орешарски или Станишев?

Политика

Каракачанов към Радев: Футболът по-добър ли беше при Орешарски или Станишев?

Каракачанов към Радев: Футболът по-добър ли беше при Орешарски или Станишев? - Tribune.bg
Снимка:

Полицията си е свършила работа, без да използва сила, това е похвално, заяви вицепремиерът и министър на отбраната

„Като беше правителството на Сергей Станишев много хубав ли беше футболът, на Орешарски – по- хубав ли беше? Започнем ли да вкарваме във футбола политика и да се драпаме на тази основа, не е добре.“ Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира изказването на президента Румен Радев. По-рано през деня Радев се впусна в спортната тема, като намери и там повод за критики към правителството. Според Радев, държавата не трябва да се намесва във футбола: "Не трябва да съдим за футбола като единично явление. Футболът е огледало. Каквото ни е управлението на държавата, такова ни е управлението и на футбола“, каза държавният глава. „Как да го коментирам? Като заяждане“, каза Каракачанов.

Изказването на Радев провокира отговор и спортния министър Красен Кралев. „Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос“, заяви министър Кралев.

„Полицията си е свършила работа, без да използва сила, това е похвално. На стадиона човек отива да гледа спорт, а дори да реши да си изхвърля негативната енергия, не по този начин. Не можеш да правиш неща, които знаеш, че ще доведат до санкции, дисквалификация на отбора, който подкрепяш и т. н. защо го правиш тогава”, посочи още Каракачанов.

Той подкрепя идеята за по-сериозни наказания за футболно хулиганство и изобщо за хулиганство. Каракачанов сравни ултрасите с екоактивистите, които затварят кръстовища и по думите му спират икономическото развитие на цели региони, като се аргументира, че и двете групи са нарушители на закона.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети