Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Двуличие на английски национал възмути футболни фенове

Спорт

Двуличие на английски национал възмути футболни фенове

Двуличие на английски национал възмути футболни фенове - Tribune.bg
Снимка:

Вижте какво напомниха на Хендерсън

Футболистът на английския национален отбор и Ливърпул Джордан Хендерсън предизвика сериозни полемики на Острова и в Европа с двуличната си позиция за расизма.

След расисткия скандал на Англия - България халфът заяви:

“Очевидно не бях никак доволен от ситуацията. Много е разочароващо, че такова нещо се случва през 2019-а година. Отвратително е. Бях бесен. Това не трябваше да се случва и нещо трябваше да се направи. Мисля, че момчетата бяха невероятни. Оставихме футболът да говори. На почивката решихме в съблекалнята, че искаме да излезем и да ги накараме да страдат, да причиним страдание и на техния отбор. Говорихме и преценихме, че трябва да останем, защото ако бяхме решили да напуснем терена и да спрем мача, те щяха да спечелят мача. Това без съмнение ни направи по-силни. Останахме единни, както трябваше. Ако само един играч не бе поискал да продължим, просто щяхме да спрем да играем.”

Хендерсън публикува и пост в Туитър, чрез който демонстрира подкрепата си в борбата срещу расизма.

Феновете на Манчестър Юнайтед обаче му напомниха, че не той е човекът, който трябва да говори за този световен проблем, тъй като през 2011 г. е демонстрирал истинската си позиция спрямо расизма.

На 15 октомври 2011 г. Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят на “Анфийлд”, а звездата на мърсисайдци Луис Суарес на няколко пъти нарича Патрис Евра “негро”.

На 20 декември ФА наказва уругваеца за 8 мача и го глобява с 40 000 паунда. На следващия ден ухиленият Хендерсън и съотборниците му излизат на загрявката преди поредния си двубой с фланелки в подкрепа на Луис Суарес.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Евро 2020

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети