Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Не стигаме до обща кандидатура, заради желанието на колегите да се преброяват

Политика

Каракачанов: Не стигаме до обща кандидатура, заради желанието на колегите да се преброяват

Каракачанов: Не стигаме до обща кандидатура, заради желанието на колегите да се преброяват - Tribune.bg
Снимка:

Отношенията вътре в коалицията не зависят от скандали

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изрази притеснение в кулоарите на парламента, че партиите в „малката коалиция“ още не са постигнали споразумение за общо явяване на европейските избори.

„Моята теза винаги е била, че Обединени патриоти трябва да се явят заедно в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама депутати. Дори помните, че предложих алтернативен вариант. След като има няколко издигнати кандидатури, вместо да се снишаваме и да се ослушваме, нека да направим едни вътрешни избори“, припомни Каракачанов.

Според него вътрешни избори спокойно могат да се организират в рамките на една седмица. Той обаче не желае да прави обща листа само с един от партньорите си в „малката коалиция“.

„Ако се явим с една от другите партии, това означава, че сме разбили коалицията. При този вариант е по-добре всяка партия да се яви отделно и да няма утре съмнения кой колко тежи. Част от невъзможността да се стигне до обща кандидатура е желанието на някои от колегите да се преброяват“, посочи лидерът на ВМРО.

По думите му воеводите са готови да гарантират феърплей на колегите си.

„То не става дума за компромис, а за желание за общо явяване и го казах онзи ден:„Ум робува, ум царува, ум патки пасе““, позова се на народната мъдрост Каракачанов.

Относно стабилността на коалицията с ГЕРБ след скандала с апартаментите той коментира, че коалицията е стабилна.

„Отношенията вътре в коалицията не зависят от скандали. Зависят от отношенията между партньорите на ниво парламент и на ниво правителство. На този етап в тази насока няма драми“, увери Каракачанов.

Въпросът му „замириса“ на предизборна кампания и той настоя да се изчакат течащите проверки, за да се коментират имотните сделки на политици от ГЕРБ.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп