Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: Кабинетът „Петков” води двойна външна политика

Политика

Екатерина Захариева: Кабинетът „Петков” води двойна външна политика

Екатерина Захариева: Кабинетът Петков води двойна външна политика - Tribune.bg
Снимка:

„България има двойна външна политика. МВнР е изключено от разговорите, които се водят между премиера и колегите от Северна Македония. Очевидно е поет някакъв ангажимент от страна на Кирил Петков за вдигане на ветото без да са изпълнени ангажиментите.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на външните работи Екатерина Захариева пред БНТ.

Захариева уточни, че тези твърдения не са нейни, а са изказани лично от действащия министър Генчовска.

„България трябваше да има ясна и еднозначна позиция“, подчерта Екатерина Захариева.

„Ние направихме абсолютно всичко възможно“, заяви тя в отговор на въпрос дали като министър е направила всичко възможно да обясни българската позиция.

„Съжалявам, че част от българските политици се хващат на пропагандата от РСМ. България не можело да обясни – напротив! Не трябва да изглеждаме като дребен исторически реваншист. Те това искат. Проблемът не е само в абсолютно крадливият прочит на историята, проблемът е, че той създава омраза към съседна държава и държава, която в 21 век се стреми да бъде член на ЕС, не спазва нормални човешки права“, заяви Захариева.

„България трябва да говори в един и същи глас с европейските партньори, често призовава премиерът“, припомни Захариева и призова правителството първо да се научи да говори в един глас вътре в коалицията.  


Топ новини

виж още