Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов подписа договорите за закупуване на осем самолета F-16

Политика

Каракачанов подписа договорите за закупуване на осем самолета F-16

Снимка:

Те трябва да бъдат ратифицирани и от Народното събрание

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е подписал договорите за закупуването на осем самолета F-16, съобщиха от военното ведомство. Това стана ден, след като правителството одобри договорите, които са на обща стойност 1,256,153,980 долара.

Каракачанов е подписал международни договори (LOAs) BU-D-SAB, „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support), международен договор (LOA) BU-D-AAA, „Боеприпаси в подкрепа на F-16“ (Мunitions in support of the F-16), международен договор (LOA) BU-P-AAD, „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги” (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services) и международен договор (LOA) BU-P-LAR, „Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и свързана с нея поддръжка и оборудване“(Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment).

„Отчитайки финансовите ограничения на Р България, Държавният департамент на САЩ е предприел действия за намаляване на общата цена с до 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране, което да бъде използвано в интерес на Р България. Предстои искането на Държавния департамент да бъде разгледано от Конгреса на САЩ“, съобщават от Министерството на отбраната.

За да влязат в сила договорите, те трябва да бъдат ратифицирани и от Народното събрание.

Страната ни трябва да получи 8-те изтребителя и свързаното оборудване и въоръжение до 2023 година.  

 


Коментари (2)

ТОЗИ ДЕБЕЛИЯТ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК!ТОЙ ИЗЛЪГА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ И ПО-ТОЧНО ПЕНСИОНЕРИТЕ,ЧЕ ЩЕ ПРЕИЗЧИСЛЯТ ВСИЧКИ ПЕНСИИ С ПРОЦЕНТА НА ВДИГАНЕ НА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ.МИНИМАЛНАТА ПОВДИГНАХА С 25%,А ОСТАНАЛИТЕ С "0%".ТАКА СЕ НАРУШИ ПЕНСИОННИЯ МОДЕЛ.ТОЗИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ В МОМЕНТА!
11.07.2019 18:59 / Отговор
ЧУВАМ,ЧЕ ЧУВАМ,ЧЕ СЕ КАНЯТ ДА ЗАКУПЯТ ОЩЕ 8 САМОЛЕТА.ИСКАТ С ЧУЖДИ ПАРИ ПОМЕН ДА ПРАВЯТ.БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ТАКА С ЛЕКА РЪКА ДА СЕ ХАРЧАТ НЕГОВИ ПАРИ.ЗАТОВА СЛЕДВАЩО РЕШЕНИЕ ДА СЕ КУПУВАТ САМОЛЕТИ ТОВА ТРЯБВА ДА СТАВА САМО ЧРЕЗ ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА.ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ НАРОДА Е СЪГЛАСЕН ЗА ТОВА!
11.07.2019 19:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още