Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват

Политика

Каракачанов: Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват

Снимка:

Каракачанов и Радев присъстваха на церемонията по връчване на първо офицерско звание на 206 лейтенанти и сержанти

Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват. В политиката трябва да има диалог, няма война на унищожение. Трябва да има врата, през която институциите да минават и да могат да разговарят. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той заедно с президента Румен Радев присъства на церемонията по връчване на първо офицерско звание на 206 лейтенанти и сержанти от 142-ри випуск „Добруджански“ в НВУ „Васил Левски“.

Двамата са разговаряли за състоянието на армията, за решените проблеми и за тези, които трябва да бъдат решавани в бъдеще, посочи Каракачанов.

По думите на министъра на отбраната до края на мандата са възможни всякакви рокади. Според него призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата.

Той е категоричен, че коалицията е стабилна, а за това са допринесли протестите, които са направили диалога по-ускорен, а слушаемостта - по-голяма.

Каракачанов изтъкна, че една от темите, за която трябва да има най-голяма прозрачност и обществен разговор, е свързана с разпределението на 29-те милиарда евро от Брюксел, които е нужно да бъдат разпределени в правилни икономически действия за повече работни места и по-високи заплати.

Той коментира и новите назначения в правителството.

Новият министър на вътрешните работи е професионалист от кариерата и не е политическо лице, сподели вицепремиерът по повод Христо Терзийски, който вече оглавява МВР.

„Министърът на здравеопазването е уважаван професор, лекар“, заяви Каракачанов за проф. Константин Ангелов.       

 


Коментари (1)

ПЕЛАГИЯ Няма кой да чуе!
24.07.2020 16:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още