Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов в деня на Съединението: Да си кажем кривиците, за да не затрием България!

Политика

Каракачанов в деня на Съединението: Да си кажем кривиците, за да не затрием България!

Снимка:

„Да си кажем кривиците, за да не затрием България! България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на Отечеството ни“.

Това заявява в своя категорична позиция заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов във своята Фейсбук страница в деня на Съединението.

В нея той назовава и темите от стратегическо значение в дългосрочен план, които да залегнат в основата за разговорите за бъдещето на Отечеството ни – демография, грижа за възрастните хора, здравеопазване, образование, опазване на земеделските земи, правата на българската диаспора по света и др.

Ето и пълния текст на позицията:

„Днес е денят на Съединението. Навремето Съединението на български земи беше реализирано, защото имаше съединение между българските политици и между различните групи и прослойки в българското общество срещу зловредната политика на т.нар. Велики сили. Това стана възможно, само защото през 1885 г. двете основни партии бяха заедно на площадите в Пловдив. А после – заедно и под знамената, в Сръбско-българската война.

А днес? Днес какво показваме ние, българските политици, на своите сънародници?

Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била „смазала“ хората – по принципа на сто пъти повторената лъжа, която ставала истина. Че се искат безусловни капитулации.

Опомнете се! Абсурдно е политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия.

България няма нужда от вътрешна война, господа. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там!

Но преди това, аз Ви призовавам за друго: нека президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети в предстоящата тежка зима и тежки политически времена. Един път и завинаги да бъде изработена една национална доктрина с най-важните пет, десет приоритета пред нацията като:

-        Демографската катастрофа, която всички вече виждаме;

-        Изграждането на средна класа и защита на средния и дребен бизнес, а не интересите на един или друг олигарх, който е за или против протестите в момента – както беше досега;

-        Проблемите на българската земя, която става собственост на все по-малко хора, но за сметка на това пък и на все повече чужди фирми;

-        Гарантиране достойните старини на възрастните хора;

-        Проблемите на здравеопазването, което колкото повече милиарди гълта, толкова по-лошо и недостъпно става;

-        Образованието на българите, което става все по-нефункционално и поражда все повече неграмотни българи;

-        Проблемите на над 2 млн. икономически емигранти и другите 2 млн. етнически българи от традиционните исторически общности в чужбина.

Така се решават проблемите, а не с ултиматуми и насилие. Така трябва да решаваме проблемите, вместо с омраза и разделение.

Това е урокът от 6 септември 1885 г. Седнете на този светъл ден и прочетете поне една книга от българската история и ще разберете истината – че партии в България е имало много, но България е една. Че няма смисъл от политически партии, ако политическата омраза унищожи България.

Единственият добър сценарий за България днес е диалогът. И тук се сещам за едни думи на Васил Левски, писани до Иван Кършовски през 1871 година: „За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“  


Коментари (7)

Анастас 80% ДЕБИЛИ
НИКАКВО ЕДИНЕНИЕ С ТАЗИ МАЛОУМНА ПАПЛАЧ.

Затова съществуват "партии" като БСП АТАКА, България без цензура, Има такъв народ, Изправи се БГ, Да България и Русофили ...

Изгладени и полирани мозъци със::
списъци, СРС-та, флашки, подслушвания и напоследък
фото-шоп колажи и клипчета с кюлчета ...

Простата Русофилистична и Продажна Измет
трябва да слезе 2 метра под земята - там е мястото им !!!

(разконспириращо)
06.09.2020 10:24 / Отговор
Анастас .....

НЯМА КАКВО ДА МЕ ЕДИНЯВАТЕ С АНТИФА !!!

Мачкане и назидаване до 7-мо коляно,
иначе се получава Ефекта "Румен Гечев"
който нагло поучава и размахва пръст ...

и Ефекта "Мутрата Радев" да размахва юмрук и да лепи етикети за Мутри ...

(визионерски)
.
06.09.2020 11:04 / Отговор
Шкембе войводата е време да спре да говори небивалици, не искаме да има корумпета, далавераджии и подлоги на мафията в изпълнителната власт, тъпи ли сте? Давайте си оставката и точка.
06.09.2020 12:29 / Отговор
ссс Как да стане това Каракачанов?
Обединението не е почетна дата на Радев или БСП,защото тя е против директивите на Рассия.
От предатели и престъпници,не чакай да видиш нещо от това което си написал!
06.09.2020 17:44 / Отговор
Гневна Да си кажем кривиците , така ли Каракачанов.И вярваш ,че това недоразумение президентът ще признае ,че за нещо е сбъркал?Този е по-страшен и от Юда. Предава страната си и смята, че ни прави услуга.
06.09.2020 21:07 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още