Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караниколов: Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките

Политика

Караниколов: Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките

Караниколов: Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките - Tribune.bg
Снимка:

Правителството ще подпомогне фирмите в затруднено положение

Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките, заяви пред депутатите от икономическата комисия министър Емил Караниколов.

Кризата с коронавируса най-силно ще удари хотелиерството, ресторантьорството, веригата на доставките и свободното движение на хора и капитали, прогнозира икономическият министър.

Правителството ще подпомогне фирмите в затруднено положение. Такива компании ще могат да подадат заявления държавата да ги подпомага като плаща 60% от възнагражденията на служителите им в рамките на три месеца. Останалите 40% ще се плащат от работодателите.

„Основната цел от тази мярка е да запазим хората в производството и да не се стига до масови съкращения. Желанието ни е в социалната система да влизат приходи“, обясни министърът.

„Към момента не виждаме да има тежест към българската банкова система. Тази криза направи така, че българската държава да се мобилизира. Бизнесът и науката започнаха да си говорят без да питат: откъде пари“, изтъкна пред депутатите министър Караниколов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети