Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът предупреди: Ще се затварят предприятия, ако не се спазват мерките

Политика

Премиерът предупреди: Ще се затварят предприятия, ако не се спазват мерките

Премиерът предупреди: Ще се затварят предприятия, ако не се спазват мерките - Tribune.bg
Снимка:

Ако работодателите си продадат по една от колите, ще платят на работниците, заяви Борисов

„Ако има предприятия, които не спазват мерките, те ще затворят, ще фалират собствениците им и после няма да могат да ги възстановят. Ние сме казали – 60% от заплатите ще ги поеме държавата“. Това заяви на брифинг на „Дондуков“ 1 премиерът Бойко Борисов.

По отношение на мерките той подчерта, че спазването им си зависи и от нас – визирайки и бизнеса.

„По 5 пъти на ден говорим, когато се налага сме максимално твърди – като тази вечер. Обръщам  се към тези собственици на предприятия, че ако продължат така, ще ги затворим. Ще ги затворим много бързо“, зарече се министър-председателят.

Той призова бизнеса да създаде т.нар. Фонд за солидарност за справяне с кризата.

„Аз ги гледах на срещата с президента и ако бяхте снимали паркинга… Ако всеки си продаде по една от колите, ще си плати на работниците. А не да казват пак държавата. Държавата е вашата държава“, не скри възмущението си премиерът.

Лесно се обещава. Ние имаме фискален резерв около 10 млрд. За много кратко той може да бъде изхарчен, изясни финансовото състояние на страната Борисов.

„Събрани пари лесно се харчат. Добрият стопанин иска да защити максимума. Лесно ще ги похарчим, само ме вкарайте мен в този популизъм. Утре го деблокирам резерва, зареждам НОИ и приключваме с всички популистки теми. Да не платим ток? Ами те ще се натрупат сметките! Много е сладко да излезеш и да кажеш: дайте да освободим от данъци, от всичко. Много красиво изглежда. Ние сме с най-ниския външен дълг. Мога да изтегля 5 млрд. евро кредит, утре, да ги раздам. За да ме харесат. Но утре децата ни нали трябва да ги върнат! Искам не да ме харесат, а да запазя държавата!“, коментира Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати