Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Президентът вероятно готви политически проект

Политика

Караянчева: Президентът вероятно готви политически проект

Караянчева: Президентът вероятно готви политически проект - Tribune.bg
Снимка:

Ако БСП сега са се сетили да вървят сред народа, са закъснели, предупреди тя

Може би президентът подготвя политически проект след края на мандата си. Прогнозата е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Повод е обръщението на държавния глава Румен Радев в началото на есенния политически сезон. Той обяви, че избори сега са излишни и е нужна алтернатива,

„Това е  негово право, но за тези 5 г., които е избран, трябва да е институция обединител на българската нация. С това изявление той се определи като единствената опозиционна сила, но пък каза, че избори засега не са необходими, което значи, че той все още не е готов със своя политически проект”, заяви Караянчева пред БТВ.

Според нея Радев не се справя с това да обединява нацията и трябва да поработи повече в тази посока.

„Трябва да не се вслушва много в съветниците, които му пишат словата, а да говори от сърце. Очаквах да го видя в парламента и там да отправи своето послание, но той има право да го прави и по телевизията. Посланието някак си ме смути, защото като държавници трябва да си говорим по друг начин. Може да имаме лично отношение един към друг, но когато си институция, трябва да говориш по друг начин”, смята Караянчева.

Ако БСП сега са се сетили да вървят сред народа, са закъснели, твърди тя. По думите ѝ от ГЕРБ са непрекъснато сред хората.

„Лидерът на БСП Корнелия Нинова малко прекали, като обвини цяла парламентарна група, че са убийци, и затова наложих наказание „забележка”, обясни Караянчева по повод вчерашните скандали в парламента.

„По този начин така се окачествяват и над 1,2 млн. български граждани, които са гласували за тази партия. Но в никакъв случай не искам някой да си помисли, че ако от партия ГЕРБ някой използва обидни квалификации, няма да бъде наказан”, предупреди шефът на НС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати