Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карасимир Каракачанов с призив към политиците: Да спрат кампанията за три дни и да обсъдим решенията

Политика

Карасимир Каракачанов с призив към политиците: Да спрат кампанията за три дни и да обсъдим решенията

Карасимир Каракачанов с призив към политиците: Да спрат кампанията за три дни и да обсъдим решенията - Tribune.bg
Снимка:

Да спрем кампанията за три дни и да решим как да спасим хората. Това призовава във видеообръщение политиците лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му не го ли направят сега, ще бъдем "заклеймени от историята като жалки, себични и алчни за власт нищожества". По думите на Каракачанов сме във война. "Нямам предвид борбата за власт, която водят нашите политици. България е във война с пандемията от COVID-19, която взема колосални жертви", казва лидерът на ВМРО.

Той изтъква, че само за последните три дни заразените, болните са около 15 000 хиляди. За тези последни три дни около петстотин българи загубиха живота си.

„Леглата в бoлниците свършват, няма кислород, десетки хора не могат да намерят място в бoлниците и умират вкъщи", казва Каракачанов.

И добавя: „Ние губим битката с пандемията, губим я като нация. Изправени сме пред трета национална катастрофа“.  

Именно в тази връзка той призовава политиците да спрат кампанията си за три дни, а не да затварят хората вкъщи. "За тези три дни да седнем заедно на една маса и да намерим общи националноотговорни, значими за здрaвето и бъдещето на хората решения. Само тогава хората ще повярват, защото, питам Ви, кого ще управлявате след тази пaндeмия?", аргументира се Каракачанов.

„Само по този начин хората ще повярват, че българските политици мислят за народа, а не мислят за себе си. Ако не го направим, не само ще докажем на хората, че всички техни съмнения в некадърността на българските политици са верни, но ще бъдем и осъдени от историята като едни неудачници, едни нещастници, които в борбата за власт са пропуснали да се погрижат за собствения си народ. Всичко друго няма никакъв смисъл“, заключва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети