Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Българските мюсюлмани трябва да се подкрепят

Политика

Караянчева: Българските мюсюлмани трябва да се подкрепят

Караянчева: Българските мюсюлмани трябва да се подкрепят - Tribune.bg
Снимка:

Никола Чанев ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че специалисти са изказали мнение, че българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени, защото са възможна защита от проникването на ислямски фундаменталистки идеи. Така тя коментира пред Дарик разсрочването на дълговете на вероизповеданията, което от ГЕРБ предложеха между първо и второ четене на Закона за вероизповеданита.

Председателят на НС заяви, че мюфтийството е в тежко финансово състояние и заради това се е пристъпило към подобно решение - защото духовните лица не са взимали заплати с месеци.

Лихвите по натрупаните дългове ще се разглеждат по общо основание, обясни тя.

Идеите за промените в законодателството идват от министерствата, от неправителствените организации, и според нея, те се правят, за да се отговори на нуждите и промените в обществото.

Никола Чанев ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали, обяви Караянчева, коментирайки ситуацията в този регион на страната.

„Не мога да давам оценка на службите, защото не съм навътре в дейността им и се надявам, че си вършат добре работата,коментира Караянчева терористичната атака в Нова Зеландия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати