Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева при срещата с Лавров: Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България

Политика

Караянчева при срещата с Лавров: Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България

Караянчева при срещата с Лавров: Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България - Tribune.bg
Снимка:

Поканили сме руски специалисти да се включат в ремонта

Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода „Авионамс“. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата си с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, съобщават от НС.

Страната ни е отправила покана към Русия в ускорени срокове руски инженери и специалисти да се включат в дейностите по ремонта.

Цвета Караянчева отбеляза активизирането на двустранните отношения между България и Русия. Тя допълни, че страната ни се стреми да работи в условия на взаимен интерес. „Смятаме, че Русия има своето важно място в международния диалог и България като член на Европейския съюз и НАТО може да бъде мост за добри и конструктивни отношения между Русия и тези две организации“, подчерта още председателят на българския парламент.

Цвета Караянчева посочи, че няма пречка да развиваме активно сътрудничество в областите на туризма, селското стопанство, науката и образованието. Тя подчерта, че парламентите на двете страни водят интензивен диалог и си взаимодействат по линия на групите за приятелство.

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров акцентира върху интензивните отношенията между България и Русия. „Очакваме и министър Захариева да посети страната ни, посочи той. Не трябва да има пречки в отношенията ни, ние сме традиционно близки народи“, подчерта Сергей Лавров.

Двамата посочиха важността на възможностите за развитие на двустранните отношения в енергетиката и подчертаха, че двете страни полагат усилия за подкрепа на тези отношения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети