Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Във вторник започват преговори за събиране на подписи за проекта за нова Конституция

Политика

Караянчева: Във вторник започват преговори за събиране на подписи за проекта за нова Конституция

Караянчева: Във вторник започват преговори за събиране на подписи за проекта за нова Конституция - Tribune.bg
Снимка:

Преговорите за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова Конституция започват във вторник. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщава БНТ. Караянчева участва в церемонията по освещаването на паметника на Момчил юнак в Златоград.

Преговорите ще са с всички парламентарно представени партии, които са заявили желание да разговарят с ГЕРБ, допълни председателят на НС. В края на седмицата ще станат ясни и резултатите от преговорите. 

Караянчева коментира и протестите: "Виждам, че младите хора изчезнаха от този протест. Ние отговорихме на исканията за ВНС за промяна в Конституцията. Тази промяна, която ние предлагаме - това всъщност е само една покана за разговор. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъда Конституцията, окончателната, единствено и само на ГЕРБ, но това са абсолютно злонамерени говорители. Това е първа покана за разговор", каза още тя.

"Предстои да се съберат подписи от 160 народни представители, които да вземат решение за свикване на Велико народно събрние, което ще напише Конституцията и ще наблегне на основните глави, които трябва да се променят", допълни Караянчева. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Подписи ама май премиерчето ви е в Барселона на разпит от испанската прокуратура, не като свидетел.
22.08.2020 15:27 / Отговор
Фалшива новина от русофилите Всъщност Румен Радев е привикан на среща с руския посланик-не като предател
22.08.2020 16:42
коментар Опорните точки на кандидат премиерката не минават отдавна защото скоро ще бъде в прокуратурата не като свидетел, а на разпит за масовата приватизация с бившия и премиер!
23.08.2020 09:53

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети