Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каримански: Заради нарушена комуникация вътре в коалицията реформите не се случват

Политика

Каримански: Заради нарушена комуникация вътре в коалицията реформите не се случват

Каримански: Заради нарушена комуникация вътре в коалицията реформите не се случват - Tribune.bg
Снимка:

ИТН са твърдо "за" въвеждането на еврото, коментира пред БНТ депутатът от ИТН и председател на бюджетната комисия на парламента Любомир Каримански. Той подчерта, че е необходимо да се изпълнят определени критерии, както и да има широко мащабна информационна кампания, в която да бъдат дефинирани ползите, разходите, предизвикателствата и рисковете за българските граждани.

"Ние оперативно технически сме готови за въвеждането на еврото", посочи Каримански. По думите му от проблемите с пандемията като че ли страната ни е изместила фокуса от еврото. 

"Заради нарушена комуникация вътре в коалицията реформите не се случват. Има решения, които са взети под натиск и щом има такава аларма, трябва да се съберем коалиционно и да вземем решение", смята депутатът от ИТН. Според него, ако коалицията я събира нещо, то това е приемането на еврото и минимизиране на корупцията. Каримански уточни, че това са бележки, а не критика към управляващите.

Председателят на бюджетната комисия отбеляза, че според него парламентът следва да промени Закона за референдума в България и след това да се мисли за такива дейности.

"Ако направим такава кампания за еврото като за зеления сертификат и защо трябва да се ваксинираме, няма да сработи", категоричен бе Каримански. Той запита и къде отиват реформите, които трябвало да залегнат като анализ. Депутатът не вижда да се работи и по новия Закон за КПКОНПИ.

"Когато трябва да се разпишат подробни програми /като тези за бежанците/, тук вече коалицията има проблем. Коалицията не се е събирала да обсъжда поисканата оставка на вицепремиера Калина Константинова. Адекватността на нивото вицепремиер трябва да е такова, че може да отговаря на реалната геополитическа и вътрешнополитическа посока, в която искаме да развиваме държавата, но и това не се получава", коментира Каримански.

За отложеното ембарго върху руския петрол, той оцени постигнатото като положителна новина за правителството, което успяло да се справи с една от кризите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати