Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров обмисля локдаун и се скара: Носете си ги тези проклети маски

Политика

Кацаров обмисля локдаун и се скара: Носете си ги тези проклети маски

Кацаров обмисля локдаун и се скара: Носете си ги тези проклети маски - Tribune.bg
Снимка:

„В момента преживяваме най-тежките от предишните три вълни. Здравната система се справя засега добре. Броят на хоспитализациите е по-малък от предишните вълни, но ситуацията с интензивните и реанимационни отделения е критична“, заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред БТВ.

По думите му, ако се спазват мерките, то кризата ще се контролира, а най-сигурният начин бил ваксинацията.

 „Хората носят маски, но не всички, а част от тях под носа. Хора, сложете ги тези проклети маски - това е начинът. Личната отговорност е ключова“, скара се той, след като само преди месеци самият той трудно слагаше маската и смяташе, че това е предпазна мярка, която не върши особено работа.

Въпреки предупрежденията на медици и производители, че съвсем скоро ситуацията с кислорода в болниците ще стане критична, Кацаров увери, че засега няма проблем. Ако има недостатъчност, то износа ще бъде спрян.

„Да, обмисляме локдаун“, съобщи Кацаров и допълни, че ако болниците се препълнят, МЗ ще спре всички стопански и обществени дейности. Той обаче не уточни кога това може да стане, защото няма определено чисто, което да наложи локдаун.

Според Кацаров и при тези числа днес страната ни трябваше да е затворена, но не е, като имаме възможност да работим в безопасни условия.

„Изборите трябва да бъдат проведени. Всички членове на СИК ще бъдат тествани, ако нямат „зелен сертификат“, за да намалим до минимум риска от зараза“, коментира Стойчо Кацаров и заяви:

„Допускам, че има фалшиви сертификати и хората влизат с един и същи документ, но това е най-глупавото нещо, което може да направите. Може да излъжете здравните власти, но не и вируса“

Въпреки тежката криза и признанията, че здравната система е на ръба, както и че държавата при тези числа вече трябва да е затворена, Кацаров заключи: Действията ми са адекватни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати