Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков и Асен Василев влизат официално в политиката, обсъдили го и с Радев

Политика

Кирил Петков и Асен Василев влизат официално в политиката, обсъдили го и с Радев

Снимка:

„Ако някой ви иска пари, не му вярвайте“, призова Петков и обвини много „фалшиви емисари“, които говорели от негово име

Амбициите си за политически проект обяви вече съвсем официално бившият министър на икономиката Кирил Петков. Анонсът си той направи вътре в икономическото министерство пред журналистите, които бяха поканени да отразят предаването на властта.

„Президентът Румен Радев направи покана към мен да бъда част от служебния кабинет, но бяхме в дълбоки мисли с министър Василев, какъв е най-добрият начин с част от екипа да продължим тази промяна по-дългосрочно. Решението ни беше, че това не може да се случи като част от служебен кабинет, а бидейки част от политическия живот за по-дълго време. Румен Радев оцени работата, която се случи до сега и неговия избор показва, че това второ служебно правителство ще продължи работата на първото. Днес казвам ясно, че ние влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори. Времето, което остава до следващите избори, не ни позволява да регистрираме партия. В момента обмисляме всички варианти, не се финализирали кой да е крайния вариант“, обяви Петков влизането си политиката.

Петков допълни, че зад тях нямало никакво инженерство, защото вече щели да имат готова и перфектна партия. Имали и тежки разговори със семейство и партньори, като работата им оттук-нататък нямало да бъде идеология ляво или дясно, а щели да съберат „само почтени хора“.

Декларирам, че това което в момента се случва, не беше предвидено от самото начало. Това няма да е президентска партия. Ние много подкрепяме Румен Радев, но на база принципи и работа в служебното правителство“, обяви Петков и допълни, че няма да влизат във варианти, където „някой друг ще нарежда старите методи в нещо ново“.

Дилемата им била, че не могат да регистрират нова партия, затова се оглеждали къде могат да реализират идеите си. „Условието ще бъде – доверете ни се“, обяви още Петков и потвърди, че е водил разговори с „Екогласност“, но условието да им е да се даде пълно доверие без да имат обща идея.

Чуваме, че има всякакви хора, които ходят по терена и говорят от наше име. Хората, които ще искаме да привлечем ще имат директен достъп до нас. Ако някой ви иска пари, не му вярвайте. Финансирането ще бъде ясно и прозрачно. Всякакви мисионери ходят, не им вярвайте“, подчерта Петков по повод твърденията на БСП, че правят опити да отцепват цели структури на левицата.

Ние много вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели“, обяви още Петков, което означавало да не се вдигат данъци и да се бори корупцията.

„Погледнете моя отбор в министерството на икономиката, тези хора ще бъдат част от нашия проект“, допълни още Петков.

„Щастлив съм, че президентът направи този избор за министър Визиева, защото с нея работихме последните три месеца по всички онези проекти, с които сме горди. Имам ѝ абсолютно доверие, че промяната, която започнахме ще я продължим“, заяви вече бившият служебен министър при сдаване на поста си.

„Благодаря на министър Петков за топлите думи и високата оценка. Надявам се да оправдая високото доверие, което ми даде президентът, министър-председателят и лично г-н Петков“, заяви Даниела Визиева.

По думите ѝ служебния кабинет е постигнал много, а на тях като следващ кабинет им предстои да продължат и да надскочат постигнатото.

„Първите стъпки ще са следващите на това, което не е довършено“, обяви още Визиева и допълни, че предстои да се направи анализ как европейските фондове са се отразили на живота на българите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема