Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков при срещата си с Рюте: Той кара колело, аз ходя пеш

Политика

Кирил Петков при срещата си с Рюте: Той кара колело, аз ходя пеш

Кирил Петков при срещата си с Рюте: Той кара колело, аз ходя пеш - Tribune.bg

Премиерът Кирил Петков се похвали, че ходи пеша по софийските улици. Той изтъкна, че двамата с Марк Рюте са премиери, които единият ходи на работа с колело, а другият пеша и не ползват специални автомобили.

По всичко личи, че премиерът на Нидерландия не е запознат с ескорта на Петков, който ползва три автомобила на НСО, не само за придвижване в София, но и в страната. Само преди няколко дни точно в столицата българският премиер бе видян от журналисти и граждани да ползва три автомобила, а вече го пазят над 4-ма охранители от НСО.

По повод дали е обсъдил темата за влизането на страната ни в Шенген, Петков обяви, че първо трябвало да се изчистим от корупцията и после да говорим по този въпрос. 

„Марк Рюте беше един от първите лидери, с който говорих, след като станах премиер. От самото начало имаше химия в нашите разговори. Днес също беше така. Обсъдихме важни общи проекти. Може да работим в посока на земеделие, IT сектор. Дадохме си задача до септември да отворим заедно потенциален фонд за инвестиции в AgriTech", заяви още Петков след срещата си с Рюте.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети