Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Правителството отпуска още 30 млн. лв. за град Перник (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Правителството отпуска още 30 млн. лв. за град Перник (ВИДЕО)

Борисов: Правителството отпуска още 30 млн. лв. за град Перник (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Правителството отпуска още 30 млн. лв. за град Перник и те средствата още утре ще бъдат разпоредени по сметките на общината. Това стана ясно след брифинг в Министерски съвет.

 От днес МВР започна проверка на всички ВиК дружества в страната.

„Икономическа полиция работи за намиране на виновните лица, събрани са много материали, които са докладвани на прокуратурата“, обяви премиерът Бойко Борисов.

Средствата за справяне с водната криза вече са общо 35 милиона лева.

Планът, по който се работи е предоставен от кмета на Перник Станислав Владимиров, поясни премиерът. Работата по него започва още утре.

„Той включва довеждане на вода, магистрален нов водопровод, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на водопроводната и канализацията на града”, заяви Борисов.

Владимиров каза, че с днешните 35 млн. и с предстоящия голям воден проект, който ще стартира в началото на следващата година, реално ще осигурят чисто нови пречиствателни станции и чисто нови довеждащи водопроводи и цялостната подмяна, цялостната водопроводна и канализационна мрежа на Перник.

„Това нещо не е правено последните 70 години, може би няма да бъде направено и следващите 60. Така че това е действително най-големият подарък, който можеха перничани да получат, да имат достъп до качествена питейна вода. Ще го направим в кратки срокове, така че в следващите месеци всичкото това ще бъде в полза на нашата община”, заяви кметът.

Министърът на икономиката Емил Караниколов смята, че е реалистично режимът на водата в Перник да падне в края на януари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Станка Темелкова 70 години никой нищо не е направил,от 11 месеца няма валеж,който да намокри автомобилите,но вие ще търсите виновни и предполагам,ще намерите.
30.12.2019 21:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети