Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиционният съвет ще отделя по-сериозно внимание за обвързаност на изпълнителната власт с обекти на Доган и Пеевски

Политика

Коалиционният съвет ще отделя по-сериозно внимание за обвързаност на изпълнителната власт с обекти на Доган и Пеевски

Коалиционният съвет ще отделя по-сериозно внимание за обвързаност на изпълнителната власт с обекти на Доган и Пеевски - Tribune.bg
Снимка:

Валери Симеонов: Ще работим в посока на осветляване на съмненията на обществото

На Коалиционен съвет е взето решение да се обръща по-сериозно внимание на сигналите за обвързаност на Министерски съвет и изпълнителната власт с обекти на Доган и Пеевски, обяви на брифинг в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Досега никой не е обръщал сериозно внимание, но сега вече ще работим в посока на осветляване на съмненията на обществото за такива връзки“, изтъкна Симеонов. За него ситуацията в страната е „леко кризисна“.

„Когато хиляди хора маршируват по жълтите плочки, не мисля, че изпълнителната власт трябва да е безразлична и да се държи по такъв дебелокож и дебилски начин, както го правеше правителството на Орешарски“, смята лидерът на НФСБ.

Той коментира и темата със студения резерв, който държавата плаща на ТЕЦ „Варна“, собственост на почетния председател на ДПС Ахмет Доган, без ТЕЦ-а да работи.

„Студеният резерв трябва да бъде ограничен със заповед на министър Петкова“, коментира Симеонов. По думите му има много сериозни подозрения и упреци, че се злоупотребява с тези пари.

„Получават се едни милиони от държавата, срещу които съответните централи почти нищо не правят. Не могат да осигурят аварийно включване на допълнителни мощности, какъвто е смисълът на студения резерв“, допълни Симеонов.

Той посочи, че това е обсъждано на Коалиционния съвет, но реакцията е въпрос на дни.

„Сега след отхвърлянето на вота на недоверие, ще поставя въпроса за незаконните строежи на парк „Росенец“ и отдълбочаването на водния канал от Черно море през Варненското и Белославското езеро до пристанището на ТЕЦ „Варна“, тъй като има много сериозни подозрения и съмнения на цялата общественост, че това се прави, за да може пристанището на Доган да игнорира пристанището „Варна“, като целта е да се поеме целия товаропоток и да се обезсмисли функционирането на пристанище „Варна“, изтъкна Симеонов. Той напомни, че от  2014 г. НФСБ води една дълга и упорита борба срещу узурпирането на Черноморския бряг от Ахмед Доган.

„Сега е модерно да се говори само как Христо Иванов отишъл там. Поздравявам го, това е смела постъпка. Добре, че отиде и добре, че всички вие отидохте с него и отразихте това, защото нас никой не ни отразяваше, когато 2014 г. подавахме сигнали за тогава незаконното строителство. Подавахме сигнали за незаконни допълнителни строежи, извън строителните разрешения. Подавахме сигнали също така за промяната за предназначението на сградата, която е на „Росенец“. Тя се води база за водни спортове. Да ви прилича на база за водни спортове. Това си е чист хотел. Също така подавахме сигнали в прокуратурата срещу незаконното преграждане на общинския път към „Росенец“. В резултат на натиска, който упражнихме чрез скромните възможности на телевизия "Скат" и ние като депутати в 43-ото Народно събрание, през декември 2015 г. бариерата беше премахната. След това явно отново е поставена и се стига до сегашните събития“, подчерта Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети