Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кои чуждестранни евродепутати ще въстават срещу Борисов – роднински партии на БСП и ДПС, ирландската Манолова

Политика

Кои чуждестранни евродепутати ще въстават срещу Борисов – роднински партии на БСП и ДПС, ирландската Манолова

Кои чуждестранни евродепутати ще въстават срещу Борисов – роднински партии на БСП и ДПС, ирландската Манолова - Tribune.bg

Четирима евродепутати от четири чужди държави пристигат в България за поредното „Велико народно въстание“ в петък. Поредната „отровна“ приумица на Бабикян, Минеков и Хаджигенов е да издигнат роднини от чужбина на БСП (Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент) и ДПС (Група на либералите, „Обнови Европа“) като новото знаме на организаторите на акциите срещу властта.

Дори са намерили своята нова Мая Манолова в лицето на също толкова креслива и компетентна по всички теми социалистка, но от Ирландия.

След фиаското в Брюксел, което бе оплюто дори на площада от самите протестиращи, новата тактика е четирима чужденци да громят родната власт. Това са ирландката Клер Дейли (Европейска обединена левица), румънката Рамона Стругариу (Обнови Европа, либерали), хърватинът Иван Синчич (не е член на политическо семейство) и Пол Танг (Социалисти и демократи).

Преди да ахнем пред тези чуждестранни съвременни освободители на България, нека запознаем българските граждани с имиджа на четиримата депутати в собствените им държави и сред колегите им в Европа, за да добие всеки представа какви хора ще са лицето на „народното въстание“.

1.     Клеър Дейли или ирландската Мая Манолова е депутат от група на крайната левица в Европейския парламент. Освен, че стана известна с критиките си към България в комисията LIBE, Дейли се оказа свързана с т.нар. Холандско селище в Поморие.

Клеър ДейлиКлеър Дейли

Защо е толкова ядосана на българския прокурор Иван Гешев и на българското правителство? Защото има личен интерес да не плаща такси за имоти на родното ни Черноморие.

Още преди година Дейли атакува Гешев заради това, че не е застанал на страната на ирландските граждани по имотен казус, вместо да защитава законите в собствената си държава. Тогава тя твърди, че хора от нейния избирателен район са си купили имоти в „Сънсет ризорт“, но били изнудвани да плащат такси. Дейли обаче удобно е премълчала и тогава, и сега, че не хора от нейния избирателен район, а самата тя има общо с комплекса.

Клеър Дейли не за първи път отказва да плаща данъци и такси – и в Ирландия, и в чужбина.  Тя  е изгонена от Лейбъристката партия в Ирландия заради яростната си подкрепа на радикални действия и през 2003 година дори влиза в затвора. Осъдена е на месец лишаване от свобода заради кампания срещу несправедлива според нея и съратниците ѝ такса смет и отказа им да я плащат.

Клеър Дейли в ЕПКлеър Дейли в ЕП

Профилът на Дейли в родната ѝ страна и сред европейските ѝ колеги е на радикален в позициите си политик, краен популист. Това се доказва от винаги крайните ѝ позиция по международни въпроси.  Именно заради това депутатката е спечелила много критици в страната си и в чужбина.

През септември 2020 г. Дейли се противопоставя дори на изискване на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен към Дъблин като заявява без свян, че страната ѝ няма нужда да бъде поучавана от „господарите“ ЕК и дори прави внушение за слугинаж на ирландските властници към европейските институции.

Звучи ли ви познато?

През юни тази година след убийството в САЩ на чернокожия Джордж Флойд Клеър Дейли прави публичен призив посланикът на САЩ да бъде изгонен от Ирландия. Подобен ход е изключително крайна мярка, която автоматично би довела до експулсиране и на ирландския посланик във Вашингтон. По протокол това е не само прекратяване на дипломатическите връзки с друго правителство, но и една от последните крачки преди скъсване на междудържавни отношения. Меко казано скандално поведение на политик и изключително популистки ход, без оглед на държавния интерес.

Ирландската Мая Манолова е известна с гафовете си – наричана е „пионка на Путин“ в медийни репортажи

Антиимпериалистическите ѝ убеждения - същите като на близкия ѝ съратник, евродепутат и симпатизиращ на палестинската кауза Мик Уолъс - понякога я вкарват в конфузни ситуации. Такъв е случаят със сириеца Фарес Шехаби, когото тя покани в Ирландия през 2018 г. след визита в контролирани от Дамаск територии. В писмото си с молба властите да му издадат виза тя пише, че той е "бизнесмен и сунитски мюсюлманин, вярващ в светските ценности, който ще разкаже за случващото се в Сирия". Година и половина по- късно той бе критикуван от "Репортери без граници" за "кампания на сексистка омраза срещу сирийската журналистка Мерна ал Хасан".

И като евродепутат Клеър Дейли е критикувана в родината си за два случая с назначения в екипа ѝ. Единият от тях е свързан с бившия ѝ съпруг Майкъл Мърфи, който според "Сънди таймс" тя е назначила сред помощниците си. Това е скандално, защото правилата на институцията забраняват назначаване на членове на семейството. Вторият случай е с Фион Уолъс, син на Мик Уолъс, когото Дейли включи сред платените си асистенти, базирани в Брюксел. Т.е. ирландката критикува безсрамниците в европейските институции, но няма против да източва бюджета на парламента.

Как става депутат?

Дейли не е сред политиците, които се радват на одобрение или възхищение в родната си страна. Нещо повече -  когато се пробва за първи път за депутат в парламента през 1997 г., за нея гласуват 7.2%. На частични избори година по-късно тя събира 8.2%, а през 2002 г. с 12.5% за малко не става депутат. В парламента в Дъблин попада през 2011 г. с 15.2%, а евродепутат стана през май 2019 г. с близо 11%. Отнема ѝ 12 години да събере нужния минимум подкрепа. Сега разбирате ли защо е ядосана на целия свят?

Как нарича пресата политици като Клеър Дейли – „политически ваксаджии“, „безсрамни използвачи“ или „претендиращи да са истинските защитници на народа“.

Клеър Дейли (от семейството на БСП в ЕП) и румънката Рамона Стругариу (от семейството на ДПС в ЕП) са активирани като отровен дует срещу Иван Гешев още през декември 2019 година по време на изслушването му в Европейския парламент. Въпросите на двете яростни дами са записани внимателно и разпространени от сайта „Бивол“. На 6-ти октомври тази година синът на бащата на фалшивите новини Арман Бабикян - Аго заявява пред протестиращите, че ирландката и румънката ще получат българско гражданство (не е ясно от кого), защото са повече българи от родните ни евродепутати.

2. Съпаратийката на ДПС от либералната група „Обнови Европа“ румънката Рамона Стругариу показа, че е изключително запозната с говореното на опозиционните партии в България срещу правителството като в свои изказвания изброи редица недоказани „престъпления“ на властимащи у нас, включително сагата с Апартаментгейт.

Рамона Стругариу Рамона Стругариу

Интересно дали намесата ѝ във вътрешните работи на България извън рамките на дебатите на евродепутатите в Брюксел са одобрени от правителството в Румъния, което в последните няколко години се смени 6 или 7 пъти. Още повече, че надделява мнението, че т.нар. „румънски модел“ явно се оказва неуспешен.

Рамона Стругариу Рамона Стругариу

Това, което се вижда от публичния профил на румънката в Инстаграм е, че обича предимно да се снима и да си прави селфита в пленарна зала или в спалнята си. Нещо като българската Нона Йотова.

3. Хърватинът Иван Синчич, кандидат-президент на 25, опозиционер:

Иван СинчичИван Синчич

Синчич е опозиционер с характеристика на постоянен протестър в собствената си държава. Освен, че самият той се представя във Фейсбук със снимка, качен на бус с мегафон и счупени дини, поведението му крещи, че му е дадена ролята на млад революционер. Той влиза на политическата сцена в Хърватия през 2014 година като 25-годишен кандидат-президент. Чрез участието си в българските протести младият политик критикува управлението в Хърватия.

Какво пише във Фейсбука си младежа след среща с български протестиращи в Брюксел: „Протестиращи от България дойдоха при мен, за да разкажат за големия мащаб на корупцията в България пред Европейския парламент. Помолете институциите на Европейския съюз за помощ, тъй като техните високопоставени политици са затънали в корупция, казват те.

Иван СинчичИван Синчич

Точно както в Хърватия. Те се оплакват от лошия стандарт и напускането на младите хора, демократично бедствие.

Явно се чувстват безполезни в България. Както у нас, техните sarajevo и sdp са завладели всички краища на системата и крадат.  Говорих с тях на входа на Европейския парламент. Казват, че е по-лошо, отколкото у нас. Невъзможно.“

Нереализирал амбициите си на политик в Хърватия, Иван ще дойде в петък да протестира срещу българското правителство.

Иван СинчичИван Синчич

4. Пол Танг – социалист

Четвъртият евродепутат – народен въстаник  е холандецът Пол Танг, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент (семейството на БСП в ЕП). Нещо повече - Пол Танг е в България този петък по покана на младата евродепутатка от БСП Цветелина Пенкова. Обявен е пред медиите като основен гост на конференция в УНСС, организирана от нея.

Пол ТангПол Танг

Пенкова бързо смени политическата си вяра и се вля в редиците на БСП, когато ѝ обещаха избираемо място в евролистите на червените. Тя предизвика голямо възмущение от страна на колегите си от „Милениум Клуб България“, когато напусна ръководството на организацията на българите, живеещи в чужбина непосредствено преди изборите. Преди това младата амбиция е приставала и на Слави Трифонов през 2018 година, когато се явява на телевизионен кастинг, за да стане част от политическия му проект.

Също като колежката си ирландката Клеър Дейли Пенкова се прочу  в разследване на Антикорупционния фронт с факта, че заедно с колегите си от БСП Иво Христов и Елена Йончева точили евросредства през финансиране на заплати и офиси за полагащите им се сътрудници в ЕП. Тримата са назначили социалисти, работили на „Позитано“ със знанието на Корнелия Нинова.

Болезнено амбициозната красавица от БСП явно продължава да връща услугата на Корнелия Нинова като е запленила холандски социалист и ще го доведе в България, за да протестира в петък срещу Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Избирател Живи педера***з/ки. Смешници!
14.10.2020 22:44 / Отговор
Тези са джендъри И простакеси
16.10.2020 22:03
Краставите псета Се надушват през девет планини в десета!
14.10.2020 22:58 / Отговор
Джедай Тотю А, много важно! Не 4, 40 евродепутата да дойдат, качени на танкове, пак нищо не могат да направят - кучетата като тях ще си лаят, керванът ще си върви, керванджиите ще си го протъркат от местене, а народът ще им гледа сеира и ще се търкаля от смях!
15.10.2020 10:59
Bulgarian WE HAVE NO RIGHT TO INTERFERE IN OUR COUNTRY!!!
OUR GOVERNMENT IS DEMOCRATICALLY ELECTED!
THE ROMANIAN WOMAN TO KOOK AFTER HER COUNTRY AS THERE ARE LOTS OF UNHAPPY ROMANIANS!YOU ATE ALL NOT WELLCOME!!
14.10.2020 23:37 / Отговор
YOU ARE NOT WELLCOME!!! YOU HAVE NO RIGHT TO CONE TO OUR COUNTRY AND INTERFERE!
14.10.2020 23:39 / Отговор
Дежа вю! По съвеЦки тертип! Сред най-активните протестъри - жълтите жилетки - в Париж бяха идентифицирани руски граждани!
15.10.2020 00:00 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати