Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коларова: Невъзможно е гласовете за Бонев да отидат при Манолова

Политика

Коларова: Невъзможно е гласовете за Бонев да отидат при Манолова

Коларова: Невъзможно е гласовете за Бонев да отидат при Манолова - Tribune.bg
Снимка:

 „Тази тенденция - че Мая Манолова губи в процеса на самата предизборна кампания, беше ясна поне десет дни преди изборите. Видя се и къде е най-голямата ѝ слабост – в неспособността ѝ да бъде именно това, което тя най-много претендира да е - „гласът на гражданите“. Стратегическата ѝ загуба, която може би я е лишила от поне 6-7%, е по отношение на Борис Бонев. Защото в неговата кампания софиянци видяха какво означава да заемеш компетентно, отговорно и последователно позицията на гражданите. Мисля, че сравнението между Манолова и Бонев прави невъзможно прехвърлянето на балотажа на този тип гласове и подкрепа от Бонев към Манолова. Защото разликата между тях е очевадна и тя не е по конкретни теми, а по цялостния тон на кампаниите им“.

Това коментира пред ТОПНОВИНИ политологът Румяна Коларова.

Според нея Йорданка Фандъкова има реално предимство.

„Големият въпрос е доколко Фандъкова и Манолова могат да мобилизират значителна допълнителна подкрепа. Това, което всички социологически агенции показват, е, първо, че и двете могат да мобилизират ограничена подкрепа и, второ, че тя е пропорционална на резултатите, които са получили до момента. Тоест, не би трябвало съществено да се промени съотношението на резултатите, които всяка от една от тях ще получи на балотажа“, смята Коларова.

След първия тур те имат шест дни, в които да предприемат решителни ходове. Но виждаме, че ходовете на Мая Манолова са по-скоро отчаяни, отколкото решителни, смята политологът.

Голяма част от избирателите на отпадналите кандидати няма да участват на балотажа, предупреди тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети