Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова подозира саботаж: Строители нарочно не плащали на работниците, за да ги изкарат на площадите

Политика

Комитова подозира саботаж: Строители нарочно не плащали на работниците, за да ги изкарат на площадите

Комитова подозира саботаж: Строители нарочно не плащали на работниците, за да ги изкарат на площадите - Tribune.bg
Снимка:

Бившите министри Комитова нарече „глутница“, която организира акции срещу нея

Сериозни подозрения за саботаж към нея изрази министърът на регионалното развитие Виолета Комитова. Тя поиска от Нова ТВ да знае от коя фирма са протестиращите днес строителни работници.

„Сега ще видим коя фирма протестира, колко милиарда е получила и прочие… Ще видя коя фирма представлява тези хора, по „Хемус“ работят страшно много фирми. Този тип протести – аз не разбирам те към кого задават въпроса. Към регионалния министър, към бюджета или към техните работодатели. Не ми е ясно те от кого искат парите“, недоумяваше  министърът.

Тя защити за пореден път тезата, че има авансово платени пари за фирмите и игнорира довода им, че това са били пари, с които са закупени материали.

Комитова призова протестиращата фирма да се легитимира, за да извади договора и заподозря, че може да са ѝ дадени „100 млн. авансово“, а не плащат на работниците, за да ги изкарат на площадите. Но може и да е друга ситуацията. Ние не чухме фирмата!“, поиска да знае Виолета Комитова.

Малко по-късно стана ясно, че протестът е на „Автомагистрали“-Хемус.

„Знаете, аз направих инспекция по „Хемус“, когато фирмите ми спретнаха шоурум със скъпа строителна техника. Това беше организирано мероприятие, за един ден, на другия ден нямаше нищо. И това мероприятие (протестът) може да е организирано с политически цели. Но ще проверим“, обеща тя.

„Парите били във фирмите, да си питат управителите“, призова още министърката, която отправи и тежки обвинения към предходния кабинет.

„Моите опоненти, виждате по няколко министри излизат срещу мен, имат мания колективно да ме нападат. Това е някаква акция на някаква глутница срещу мен. Защото аз просто казвам истината без да лъжа!“, възмути се Виолета Комитова.

Незаконно строителство по магистрала „Хемус” не е имало, отговори ѝ малко по-късно бившият директор на „Автомагистрали” Стоян Беличев.

„Г-жа Комитова говори за анонимен строител на автомагистрали. Има един единствен строител и това е държавното дружество „Автомагистрали”. Аз не съм директор от два месеца и половина. До момента, в който бях директор, незаконно строителство по този участък не е извършвано. Там има определени дейности. Имаме поръчка на материали, депониране, почистване на растителността. Има изграждане на инженерни пътища, които да спомогнат изграждането на самото трасе”, уточни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети