Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Конрад Аденауер“: Резултатите от 10 години управление на Борисов са ниска безработица и нулева инфлация

Политика

„Конрад Аденауер“: Резултатите от 10 години управление на Борисов са ниска безработица и нулева инфлация

Конрад Аденауер: Резултатите от 10 години управление на Борисов са ниска безработица и нулева инфлация - Tribune.bg
Снимка:

През юли влизаме в чакалнята на еврозоната, увери премиерът

„Благодаря за оценката за Българското председателство. То не е на Борисов и ГЕРБ, то е на България. Цял свят призна! Сложихме една от най-трудните теми – Западните Балкани“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на 25-годишния юбилей на Фондация „Конрад Аденауер“ в България.

Той разказа, как навремето се е срещал с фондацията още в качеството си на кмет и е имало опити от страна на сините за спъване на членството на ГЕРБ в ЕНП.

„Сега най-тъмно сините в Европа идват и казват колко много е постигнала България. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на „Конрад Аденауер“ каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП. Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, „Златен резерв“, разказа за постигнатото през годините Борисов.

Той се похвали и с работещото споразумение с Турция и нулевата миграция.

„Показваме как една държава на изток, на юг, може да спазва дисциплина. В борбата с организираната престъпност, сега в доклада по механизма това беше отчетено. Имате охрана на границите, със съседите сме се разбрали. Вашите усилия и пари с пъти са се върнали. Зоран и Ципрас казаха - тази награда е за Бойко. Ако не бяхме ние - това нямаше да се случи с името на Северна Македония. Вучич и Тачи накарах да си стиснат ръцете“, изреди Борисов.

„Стигне ли се до армиите - загубена е каузата. Дипломатите трябва да работите. Ние водим прагматични отношения. Всичко по газовия хъб Балкан го съгласувам, за да са спазени правилата. Това всъщност е Турски поток, който ще стане газов хъб Балкан. Ние ще получаваме толкова колкото имаме и днес, за да не загубим количествата, които идват, когато тръгне Турски поток“, каза премиерът.

Заместник-генералният секретар и ръководител на отдела за европейско и международно сътрудничество на Фондация „Конрад Аденауер Герхард Валерс обяви, че нулевата инфлация, ниският дълг и безработица са резултатите от 10 години управление на ГЕРБ в България.

„Американските ни приятели поставят нови цели за себе си. Китай става все по-силен икономически. Русия в Крим. Виждаме войни и безперспективност за хората по света. Ние европейците трябва да се обединим. Никоя държава не може сама да се справи. Имаме все по-нарастващ национализъм, имаме Брекзит. Отговорът трябва да бъде - една по-силна Европа. Предстоящите избори са много важни. Трябват ни силни претенденти. В лицето на премиерът Борисов имаме един силен европеец на наша страна“, заяви Валерс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

АЛО, МИЛИОНЧЕВА СЪМ Поздравления г-н Борисов! Цял свят ви призна за най-успешният български премиер! Но и цял свят разбра, че българският президент е разединител, не обединител. Не случайно е в изолация. Но имаме чудесна поговорка "Добър човек, добро не вижда". България никога не е имала такъв висок рейтинг. Съвсем наскоро е изплатен завещания ни дълг+лихвите от Живковизма. При 3 фалита, разграбване на държавата, при мързелив народ, тази велика личност направи и невъзможното за повишаване на доходите на бълг.граждани. Вместо да мрънкате и да се вайкаме, потърсете БКП/БСП и си искайте от тях ограбения пенсионен фонд. Някой да е чул комунистите да се извинят за грабежите, за приватизацията, за КТО? Защо искат всичко да е държавно? Защото не умеят да управляват. Случаят с БАНЕВИ. Колко с-ва оставиха без препитание? Лесно се управлява с държавни народни пари, но лесно се и кркраде. КОМУНИСТИЧЕСКАТА ШАЙКА НЕ МОЖЕ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ. БКП/БСП КАТЕГОРИЧНО НЕ Е АЛТЕНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ.
27.02.2019 10:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети