Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Константинова не вижда причина да подава оставка

Политика

Константинова не вижда причина да подава оставка

Константинова не вижда причина да подава оставка - Tribune.bg
Снимка:

„Не виждам никаква причина да подавам своята оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. В хода на нещата, в средата на нещата с напрежеие, но здачата е изпълнена. Хората намериха подслон и храна”, каза пред бТВ вицепремиерът Калина Константинова след кризата с преместването на украинските бежанци.

Тя пак се опрадва, че институциите не били подготвени и се похвали, че са се справили най-добре в Европа.

„Пристигнаха около 300 хил. души. Ние не допуснахме тези хора да са по улиците, това не се усети. Тази криза и тази вълна ни посрещна на 50-я ден от управлението. Ако не сме допуснали да има хуманитарна криза, не сме направили никаква грешка. Около 10 хил. на 31 май трябваше да напуснат хотелите, много от тях продължиха по собствен ход, намерили са начини, не са потърсили помощ от държавата", каза Константинова. Хората били със свободна воля и нямало как да нямало критики, че са го направили, погрешна била стратегията.  

Константинова определи като деинформация, че не са казали в началото, че парите за бежанците не са от българските данъкоплатци, а идват от Европа. Това бил най-елегатният начин да се помогне на хората.  По думите ѝ не било грешка, че в началото бежанци са били настанени в хотели.

Константинова се оправда, че ѝ е било обяснено да отиде в НС вместо в Елхово, но все пак е отишла в Сарафово. 

В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, каза още вицепремиерът.

В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни тя.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети