Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера, ВМРО: Да започнем сериозния разговор за София, досега имаме една кръгла нула

Политика

Контрера, ВМРО: Да започнем сериозния разговор за София, досега имаме една кръгла нула

Контрера, ВМРО: Да започнем сериозния разговор за София, досега имаме една кръгла нула - Tribune.bg
Снимка:

Надявам се да започнем сериозния разговор за София, защото това, което имаме до момента, е една кръгла нула. А въпроси свързани със София, дал Господ.

Това казва кандидатът на ВМРО за кмет на столицата Карлос Контрера в навечерието на старта на предизборната кампания и обръща внимание към един от основните въпроси, които изповядва – сигурността в София, пише БГНЕС.

„За мен е важно да започнем с разговори за големите проблеми, но и за дребните детайли. Защото аз ще напомня, ние избираме кметове, общински съвети, районни кметове за 4 години. Тоест, това, което си поръчаме сега, това ще получим за следващите 4 години. И когато бутнеш едни дилетанти във властта, виждаш какъв е ефекта. Говоря за правителството на Промяната в двата му формата, Кирил Петков като премиер и сега Денков“, коментира Контрера.

„И пак ще поставя една неудобна за кандидатите-парашутисти тема, за неподготвените по софийската тематика. Въпросът за сигурността! Видеонаблюдението? Как да функционира Общинска полиция?“, подчертава кандидат-кметът.

Според него Столична полиция не прави нищо друго, освен „да варди пешеходните зони от тротинетки и колелета“.

„В същото време имате един Женски пазар, който е несигурно място. Какво правим с тези проблеми? Какво правим и с квартали като „Ботунец“, станали злополучно известни с тежки престъпления, включително и последния случай със застреляния, който се оказа от този квартал. Преди години там имаше убийство, ако си спомняте, протести. Имаме и други проблеми с крайградските зони, където хората непрекъснато са жертви на домови кражби“, изрежда Карлос Контрера и добавя, че същите проблеми се срещат и „в уж луксозния район Панчарево“.

Кандидатът за градоначалникът напомня, че е важно темата да влезе във фокуса на местната власт. „Защото наистина през общината, през нормативните актове на общината, през финансиране от общината хората могат да живеят по-спокойно“, казва още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети