Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера: За Ангел Джамбазки София е по-важна от Европа

Политика

Контрера: За Ангел Джамбазки София е по-важна от Европа

Контрера: За Ангел Джамбазки София е по-важна от Европа - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за общински съветник представи идеите на ВМРО за управлението на столицата

За Ангел Джамбазки София е по-важна от Европа. „Битката за София“ звучи драматично, а не е необходимо. Кампанията трябва да е спор за идеи, а не на лозунги. Хората не разбраха нищо от пререканията. От ВМРО призоваваме за разумен дебат.“

Това заяви пред БНТ Карлос Контрера, кандидат за общински съветник в листата на ВМРО – Българско национално движение за София.

Нека да бъдем разумни в предложенията по време на кампанията, всички струва пари и усилия. От ВМРО поставяме темата за сигурността - градът трябва да е по-сигурен и безопасен. За нас е логично кварталите да получат своето нормално осветление. Където има асфалт – да има и осветление, мисля че това е лесно постижимо. Така ще се намали и битовата престъпност“, разкри още той.

Трябва да има и общинска полиция, особено в паркове, където има опасност стават тежки престъпления. Общинска полиция може да бъде и много полезна по отношение на въвеждането на ред в движението, тъй като в София имаме огромен проблем с недисциплинираните шофьори – такива, които запушват кръстовища, паркират върху пешеходни пътеки, тротоари, пречат на майките с колички и на инвалидите“, допълни Контрера.

Темата за транспорта не трябва да се свежда само до метрото. Лесно изградими са и тексиметровите стоянки, които да улеснят клиентите и самите шофьори. Има огромен брой жалби за недобре маркирани пешеходни пътеки, заради които стават множество ПТП“, коментира кандидатът за общински съветник от ВМРО.

Предлагаме и екологична мярка - малки ученически автобуси, общински и безплатни - те ще взимат и прибират децата, ще намалят трафика и ще спестят на родителите, бабите и дядовците времето за водене до училище“, каза Контрера.

Карлос Контрера се обяви категорично за опростяване на нормативната уредба, като обясни:

Работата на общинския съвет е политическа – там се защитават тези. Това, че някой е експерт в своята област, не означава автоматично, че ще е ефективен като общински съветник. В нашия екип сме включили двама много силни юристи, защото с времето общинските наредби станаха прекалено сложни, тромави и неработещи. Създадени са огромен брой регулации, които създават проблеми на гражданите и на бизнеса. Ако искаме ефективност, като например да се борим с нерегламентираните практики като корупцията, ние трябва да опростим тези режими и да намалим времето, в което чиновникът има допир с гражданите или бизнеса.“

Кандидатът за столичен съветник коментира, че местните избори са най-важните, защото хората избират кметове и общински съветници, които ще трябва да решават конкретните им проблеми на ниво „град“, „квартал“.

ВМРО има силна кандидатура в лицето на Ангел Джамбазки в София, в Пловдив – където се явяваме заедно с нашите партньори от НФСБ, изключително силна кандидатура и в Русе – Галин Григоров. Смятам, че ще имаме успехи на 27 октомври.

Джамбазки има силен шанс да участва в балотаж в София и не разсъждаваме върху друг сценарий“, каза в заключение Карлос Контрера.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети