Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Ще бъдем гарант за стабилност на България

Политика

Корнелия Нинова: Ще бъдем гарант за стабилност на България

Корнелия Нинова: Ще бъдем гарант за стабилност на България - Tribune.bg
Снимка:

„Нека бъде един успешен разумен и с най-добри решения за хората 4-годишен мандат. Възстановяване на държавността, разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, свобода и мир. Превеждане на държавата през кризите с грижа за хората, активна проевропейска външна политика, за ускорено приемане на плана за Възстановявяване и устойчивост“, заяви лидерката в оставка на БСП Корнелия Нинова.

Преди 5 години точно тук ние назовахме досегашния модел на управление паралелна държава и поробен народ от свои. Посочихме най-големите си врагове, страха, апатията и отчаянието“, обяви Нинова от трибуната. Според нея най-важното е да бъдат приети закони за грижа за хората, закони, които се спазват и да бъде пресечена корупцията в зародиш, което можело да стане с реформа на съдебната система и електронно управление.

Преди всичко останало обаче трябва да се решат кризите и да не се допусне политическа криза, която е възможна, ако не се състави правителство. „За нас най-голям проблем е ръст на цените и обедняването“, обяви Нинова и призова бързо да се вземат мерки по отношение на цените на тока, да се помогне на бизнеса, да се върне образованието на регулирания пазар, да се осигурят медикаменти и апаратура за болниците, както и пари за медиците.

Соцлидерката отново подчерта изготвената от червените програма за първите 100 дни на управление. „За първи път имаме подобна ситуация, служебен кабинет който изготвя бюджет и бъдещо мнозинство, което няма време. Ние ще положим всички усилия максимално бързо да облечем своите обещания в числа и никой да не бъде изоставен в кризата“, обяви още Нинова и допълни, че ще положи усилия да се състави правителство, което да бъде устойчиво, а БСП ще бъде социалния стълб и гарант за стабилност на България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети