Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Ангелов след доклада на АДФИ за „Пирогов“: Хинков да подава оставка още днес

Политика

Костадин Ангелов след доклада на АДФИ за „Пирогов“: Хинков да подава оставка още днес

Костадин Ангелов след доклада на АДФИ за Пирогов: Хинков да подава оставка още днес - Tribune.bg
Снимка:

"В Одитния доклад на АДФИ няма открити данни за престъпление, няма актове за начет, има няколко акта за административни нарушения, които са бих казал нормални - във всяка една работа, винаги има административни нарушения. За мен този Одитен доклад доказва, че начинът на управление на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" е стабилен, и всичко онова, което каза министърът на здравеопазването Христо Хинков, е невярно. Той каза, че ако финансовата инспекция не докаже данни за престъпления и финансови злоупотреби, ще си подаде оставката. Призовавам го още днес да депозира оставката си в МС, така правят мъжете".

Това заяви пред БГНЕС депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по здравеопазване към НС Костадин Ангелов. С него коментирахме Одитния доклад на АДФИ, съдържащ 93 страници, отразяващ цялата дейност на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" в периода от началото на юли 2022 г. до края на юли 2023 г. Според доклада няма данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики и/или нанасяне на щети в лечебното заведение, предаде репортер на БГНЕС.

Ангелов припомни, че докладът на АДФИ е изготвен от звено в Министерство на финансите, управлявано от съпредседателя на ПП Асен Василев.

Относно спирането на конкурсите за назначаване на нови директори на болници в страната, Костадинов коментира: "Хинков каза две неща - в края на януари в интервю каза, че е взел сам това решение. Вчера каза, че му е оказван натиск, а по-късно излязоха с прессъобщение, в което казаха, че "са обсъждали". Когато един министър говори различни неща по едно и също нещо, това означава че в един от случаите той е излъгал. Трябва да каже кога е излъгал", завърши бившият здравен министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати