Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Костадинов: Няма да има правителство с третия мандат

Политика

Костадин Костадинов: Няма да има правителство с третия мандат

Костадин Костадинов: Няма да има правителство с третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Ако Грозев е извършил престъпление по законите на Русия, да го съдим ние, каза лидерът на „Възраждане“

„Няма да има правителство с третия мандат. Надявам се още днес да върнат мандата, а не да чакат още 5 дни. Хората, които ще получат третия мандат, нека да бъдат така добри и да го върнат веднага, защото само ще загубят време отново“. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Костадинов призова президента Радев, когато получи мандата от акад. Денков, да задейства процедура за връчване на третия мандат веднага.

„Защото не искам да бъда свидетел на нов кръг консултации“, отбеляза той.

„Желанието на президента изборите да бъдат в края на март месец вече почти се е сбъднало, т.е това, което може са се случи, е в рамките на следващите десет дни – парламентът да бъде разпуснат и да отиваме на нови избори“, каза категоричен бе Костадинов.

Относно законите по Плана за възстановяване и устойчивост лидерът на „Възраждане“ попита защо да се приемат, след като той трябва да се предоговори.

„Ако нещо успяхме да постигнем в това Народно събрание, е това, че ГЕРБ и ПП стигнаха до нашите изводи, че този План за възстановяване и устойчивост трябва да бъде предоговорен, именно в главата „Енергетика“, допълни Костадинов.

Той коментира и казуса „Христо Грозев“.

„След като предоставяме български граждани на други държави, ще предоставим и този. Или даваме всички, или не даваме никого“, каза лидерът на „Възраждане“ във връзка с издирвания от Русия журналист Христо Грозев.

Грозев бе изслушан от депутатите вчера в комисията по службите. Костадинов от своя страна заяви, че има десетки случаи на предадени български граждани на чужди законодателства само за миналата година. Разказа и за Иван Тилев, екстрадиран от българската прокуратура в Германия. Според Костадинов – в нарушение на европейското и българското право.

„Знаете ли каква е разликата? В единия случай имаме искане за екстрадиция, а тук говорим просто, че този човек е обявен за издирване“, обясни Костадинов.

„Ако този човек е извършил престъпление спрямо законите на Руската федерация, трябва да го съдим ние“, смята той и допълни, че не може законът да важи за Иван Тилев, но не и за Христо Грозев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати