Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костов: Ханке ми отмъщава, защото казвам, че не е „баща на българския валутен борд“

Политика

Костов: Ханке ми отмъщава, защото казвам, че не е „баща на българския валутен борд“

Костов: Ханке ми отмъщава, защото казвам, че не е баща на българския валутен борд - Tribune.bg
Снимка:

Бившият премиер Иван Костов отговори на обвиненията в корупция, отправени му от Стив Ханке. Преди дни вторият заяви, че е имал куфарче с документи, уличаващи Костов. Предал го обаче на Петър Стоянов.

„Стоянов се е обаждал за приватизацията, заради губенето на доверието в ОДС заради нея. Но да ми се е карал – няма такова нещо. Нито съм купувал, нито съм продавал в приватизацията, нито аз, нито някой от моето семейство. С „Иване, кажи си!...“ е възможно Стоянов да е имал предвид този доклад, но не мога да спекулирам. Нито един от министрите от първия и втория кабинет на ОДС не е от изявените богаташи в България. Дори да са повишили жизненото си равнище, не станаха богаташи. Други станаха богаташи“, заяви Костов пред БТВ.

С лична вендета – така си обяснява бившият син лидер атаката на Ханке.

„Защото не е баща на българския валутен борд и винаги използвам възможността да кажа, че не е. През 1999 г. възложих на ГДБОП да проверят получени сигнали. Ако е имал основание, тези обвинения бяха проверени. Не мога да боравя така с документ, който е конфиденциален. Трябва да се разсекрети. Имаше в доклада няколко министри – тези министри бяха и сменени. Не мисля, че аз съм човекът, който трябва да изнася тази информация. Стоянов реши да покаже част от информацията в кампанията за втори мандат и загуби изборите“, заяви Костов.

Той визира извадените от Петър Стоянов папки по време на предизборен дебат с опонента му Богомил Бонев.

Богомил Бонев: Костов поръча компромат срещу мен, Петър Стоянов го извади и загуби изборите

„Сигнали е имало и са били отправяни към прокуратурата. Имаше от кой ли не сигнали. 500 сделки след 2001 г. бяха проверени, бяха повдигнати обвинения – Захари Желязков, Александър Божков, министри от правителството. Прокуратурата си свърши работата, но обвиненията паднаха в съда. Не е вярно, че някаква давност ги е спасила“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп