Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костов: Очертава се пълен мандат на ГЕРБ, БСП изглежда неубедително

Политика

Костов: Очертава се пълен мандат на ГЕРБ, БСП изглежда неубедително

Костов: Очертава се пълен мандат на ГЕРБ, БСП изглежда неубедително - Tribune.bg
Снимка:

Бившият премиер разкритикува „Спаси София“: Да се научат, че без партия не може да се формира алтернатива

Политическата система се стабилизира, но няма алтернатива или поне избирателите не я различават. Очертава се пълен мандат на ГЕРБ. Така бившият премиер в периода  1997 – 2001 г. Иван Костов оцени резултатите от изминалите местни избори.

По думите му БСП изглежда неубедително, независимо, че са направили реформи в структурата си.

„Изборите в София дават сериозни сигнали, които трябва да бъдат отчетени. Ако се анализира вотът за общински съветници – ще се види, че той е опозиционен”, каза Костов.

Според него ако „Спаси София” са потърсили политическа подкрепа, щяха да имат повече представители в Столичния общински съвет, а сега гласовете им са се преразпределили в други партии.

„Гражданското общество трябва да разбере, че без партия – не може да се формира алтернатива. Политическата система е защитена от специален закон, той не допуска неправителствени организации или движения да се съревновават с политическите партии. Няма демокрация без партия”, допълни той.

Костов отрече упреците към ДБ, че са подкрепили Мая Манолова на балотажа.

„За г-жа Фандъкова, Джамбазки и Сидеров са подадени 186 222 гласа заедно. На втория тур Фандъкова взима с 30 хил. гласа повече. Гласовете на опозицията – общо заедно са 225 980, но Мая Манолова не взима тези гласове на втория тур. Тя дори не мобилизира тези гласове, които в гнева си са се проявили на г-н премиера”, изчисли Костов.

Той обвини социолозите, че често спекулирали с данните, а резултатите от екзитполовете не били точни. Костов изтъкна, че от шест години не се занимавал с политика.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Избирател Др. Костов, много лесно прехвърляш гласовете на софиянци насам- натам. Защо не допускаш, че на втория тур за г-жа Фандъкова са гласували негласували граждани на първия тур? И защо се правиш на "дръж ми шапката", че не знаеш за масовата истерична агитация на вип активисти на ДБ в мрежата, начело с приятеля ти Илиян Василев, да се гласува за Манолова??? И как така не си направил по-елементарния анализ за районните кметове на ДБ, губещи на първия тур и печелещи на втория с мощната подкрепа на БСП???
13.11.2019 19:34 / Отговор
Ами... Др. Костов все още изпълнява партийни поръчения на Партията Майчица, но под прикритие на първи демократин...
13.11.2019 22:45

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети