Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Муравей Радев: Избирателите на ДБ няма да простят „пазарлъка“ с БСП за Манолова

Политика

Муравей Радев: Избирателите на ДБ няма да простят „пазарлъка“ с БСП за Манолова

Снимка:

„Демократична България” е всичко, но не и градска десница. Това е сбор от партии, които са по-скоро леви, заяви бившият финансов министър Муравей Радев пред БТВ.

Той обясни, че у нас има огромно поле за ляволиберален субект, създаден от БСП. По думите му „Демократична България” може да се възползва от това място, но тя в никакъв случай не е десница.

Освен това той подчерта, че част от избирателите на партията са се срамували да си признаят, че са гласували за Мая Манолова за кмет на София на местните избори от миналата седмица.

Радев смята, че е имало вътрешно разбирателство между БСП и „Демократична България” на местния вот.

„Как иначе бихме си обяснили БСП да гласува за районните кметове на „Демократична България”, а масово избирателите на „Демократична България” да гласуват за кмет на община (в подкрепа на Мая Манолова)?”, запита той.

Според Муравей Радев това е „пазарлък”, който обаче избирателите няма да простят. Счита, че всички са излезли победители от изборите.

В качеството си на бивш финансов министър Радев обясни, че Бюджет 2020 г. е много по-добър от предишните. По думите му финансовата рамка е балансирана. Като важен момент отбеляза, че балансирането се налага още със закона за бюджета, а не в края при неговото отчитане.

Въпреки това смята, че има голям недостатък, а, именно, липсата на радикални структурни реформи. Той обясни, че промените не трябва да са видими в бюджета, а в отделните министерства.

Радев беше категоричен, че и тази година реформи няма да се случат, защото е „тежко упражнение, което изисква висока политическа цена”.

Експертът изтъкна, че при новия бюджет има голям финансов буфер, който може да помогне при евентуална неблагоприятна следваща година.

„При нулев дефицит имаме 3% „свобода” преди да влезем в санкции – т.е около 4 млрд. лв.”, допълни още той.

Според него да се планува подобен бюджет при икономически ръст от 3,3% е смелост. Въпреки това е склонен да вярва на финансовия министър Владислав Горанов.  


Коментари (1)

Крадливия президент Те гласуваха и за мен.
Вчера и за Мая
Утре за БСП.
Честито.
07.11.2019 18:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема