Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ковачевски: Искам да вярвам, че отговорът за „непреднамерен пропуск“ на снимката е коректен

Политика

Ковачевски: Искам да вярвам, че отговорът за „непреднамерен пропуск“ на снимката е коректен

Ковачевски: Искам да вярвам, че отговорът за непреднамерен пропуск на снимката е коректен - Tribune.bg
Снимка:

Ковачевски каза, че приема изявлението от пресслужбата на българското правителство, че става въпрос за непреднамерен пропуск, съобщава БТА. „Искам да вярвам, че отговорът е коректен и ще продължим и занапред с наистина отличната комуникация, която имаме”, каза той.

„Разговорите с България се водят в духа на европейските ценности и запазване на достойнството на гражданите и в двете страни“, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на днешната инспекция на строителството на участъка Крупище-Кочани от новата скоростна магистрала, която ще свързва Щип и Кочани.

Попитан как ще коментира факта, че е е изрязан от публикуваната във Фейсбук профила на българския премиер Кирил Петков снимка с държавния секретар на САЩ , Ковачевски каза, че приема изявлението от пресслужбата на българското правителство, че става въпрос за непреднамерен пропуск.

„Искам да вярвам, че отговорът е коректен и ще продължим и занапред с наистина отличната комуникация, която имаме”, каза той.

„Всеки напредък в разговорите с България опозицията използва, за да се създава ново напрежение - обвинения за пазарлъци и пазарене, измислят декларации, които никой не подкрепя”, коментира Ковачевски вчерашното изявление на лидера на опозицията Християн Мицкоски, в което той поиска гаранции от българска страна по отношение на преговорите между двете страни.  Ковачевски отново каза, че парламентът на Република Северна Македония вече е приел резолюция, определяща македонските позиции и всички разговори се водят съобразно тези „червени линии”.

За евентуална среща на ръководството с опозицията премиерът на Република Северна Македония заяви, че няма да приеме среща, на която ще се обсъждат само предсрочни парламентарни избори. „Ако говорим за искания за срещи с една-единствена тема на разговор – предсрочни парламентарни избори, такава среща няма да има, защото аз не съм човек, който позволява да притискан“, каза Ковачевски и допълни, че всички политически сили в този период трябва да работят заедно, за да се намери решение на енергийната и здравната криза и как да се излезе от инфлацията на цените, която удари света.

Той повтори, че избори в Република Северна Македония ще има, но през 2024 г. В момента според него страната се нуждае не от избори, а от лидерство, за да преодолее последствията от кризата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети