Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев: Рязко ще увеличим парите за спортните клубове в страната

Политика

Красен Кралев: Рязко ще увеличим парите за спортните клубове в страната

Най-важният акцент в програмата на ГЕРБ/СДС за развитие на спорта е ангажиментът, който поемаме, да увеличим рязко финансирането на спортните клубове. Планираме парите да се вдигнат с 200 %. Това заяви Красен Кралев, кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС - Варна и спортен министър в правителството на Бойко Борисов на среща със спортната общественост в емблематичния “Юнашки салон” в морската столица.

 Вторият акцент в разговора беше по-нататъшното изграждане и реконструкция на спортната инфраструктура, повишаване на енергийната й ефективност, реконструкция на спортни обекти и съоръжения, реформата в държавните спортни училища и повишаването на квалификацията на треньорите със специални програми и справедливо заплащане. Кралев заяви, че ще продължат започнатите при управлението на ГЕРБ и правителството на Борисов изграждане и реконструкцията на спортни зали в областните центрове с капацитет до 1500 места. “Задачата е да има повече нови физкултурни салони в училищата - средно по 25 изцяло нови годишно, както и от 1 до 3 спортни игрища във всяко училище. Целта е да не изпуснем първоначалните години за двигателни умения и създаване на любов към спорта у подрастващите”, коментира Кралев.

Той припомни, че за последните 7 месеца кабинетът на “Промяната” извърши погром на българския спорт, обяви война на българския спорт, наричайки го мафия. Бяха отразяни парите за Европейското първенство по волейбол през 2023г., едно домакинство, осигурено с толкова много усилия на Любо Ганев и Красен Кралев като спортен министър. “Въпреки че ММС имаше рекорден бюджет, беше забавено финансирането на федерациите, като някои от парите бяха дори намалени. Над 300 клуба още чакат средствата си от началото на годината, което е без аналог досега. Всички помним несъстоятелните обвинения към спортни ръководители като Илияна Раева, Георги Аврамчев и Екатерина Дафовска, която си тръгна от биатлона обидена. Най-важното е да върнем спокойствието и сигурността на треньори и спортисти, за да надградят успехите си, постигнати на международни форуми и най-вече на Олимпийските игри”, посочи Кралев. Участниците в срещата коментираха казуси във връзка с ученическите спортове, с общежитията на спортните училища. Те изразиха своята препоръка добрата практика във Варна треньорите да влизат в часовете по физическо възпитание да стане масова в цялата страна след разговори с МОН. На 2-ри октомври да излезем за обещаващи резултати и да си върнем загубеното при “Промяната”, призоваха известни спортни деятели в морската столица. В срещата участваха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС –Варна Милена Димова, Станислав Йорданов, Николай Малев и Венелин Стоянов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети