Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Каракачанов в Деня на независимостта: Готов съм да стана гарант за диалог

Политика

Красимир Каракачанов в Деня на независимостта: Готов съм да стана гарант за диалог

Снимка:

Да не се използва празникът за партийна пропаганда, призова вицепремиерът

Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Това заявява в свое обръщение в Деня на независимостта лидерът на ВМРО, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов.

Той е категоричен, че датата не трябва да се употребява за партийна пропаганда. Лидерът на ВМРО заявява, че няма смисъл да се говори за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни, ако не решим важните проблеми на България.

Ето какво написа Красимир Каракачанов във „Фейсбук“:

В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания.

Призовавам и протестиращите да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.

Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт.

Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие! 

22 септември трябва да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън. Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!

Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано.

Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни. Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. 

Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби.

Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта.

Защото пътят към силна и независима България минава през съединение и помирение. Историята го показа – така, както го направиха всички онези политици през далечната 1908 година.  

 


Коментари (8)

РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЛУМПЕН РАДЕВ: На 22.09.2020г ЩЕ ПОГРЕБЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!!!-ОБЯВЕНА Е ВОЙНА НА БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ Гражданите
Европейско
Развитие
България
22.09.2020 09:36 / Отговор
Факт! Г-н Каракачанов, много наивно! Радев затова е там. Задачата му е да очерни Борисов и да разбие ГЕРБ. Той никога няма да приеме диалог. Отровното трио е негово и говори от негово име.
22.09.2020 11:54 / Отговор
Татулова Точно и ясно казано! Каракачанов обаче вече натиска да излезе от правителството, да започне да плюе, че да го има и в следващия парламент! Да не говорим, че на него във всеки момент могат да му дръпнат юздите по руска линия!
22.09.2020 12:13
МРАКА БЕЗ РЕВАНШИЗЪМ, РАЗБИРАЙ СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ, НЕМА ДА СТАНЕ :)
БИТИЯ БИТ, ОТКРАДНАТОТО ОТКРАДНАТО, ДАЙ ДА СИ СТИСНЕМЕ РЪЦЕТЕ :)
22.09.2020 14:44 / Отговор
МРАКА ЖИВОТНО, АКО ТИКВАТА И ПЕДЕРАНОВ СЪЖИВЯТ РЕЙХАН, НЕМА ДА ИМА РЕВАНШИЗЪМ.
А ИНАЧЕ, СЪС СЕКИРИТЕ, НА МАЛКИ ПАРЧЕТА!
КАТО ЗА ДОМАШЕН КОЛБАС :)
22.09.2020 14:46 / Отговор
МРАКА ЕЙ КУ РВЕНТИЙО НАГЪЗЕНА, ЗАЩО ПОДАРИХТЕ, ПО ЗАПОВЕД НА КОЛХОЗНАТА СВИНЯ ТАНКОВЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ БЕ?
КОЙ ЩЕ НАПАДАТЕ С ТИЯ ТАНКОВЕ?
МАМА ТИ ДА ЕВА БУЛГА-РАШКА КУ РВЕНСКА!
22.09.2020 15:42 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още