Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Ципов: ГЕРБ работи усилено и в правилната посока за намаляване риска от бедствия

Политика

Красимир Ципов: ГЕРБ работи усилено и в правилната посока за намаляване риска от бедствия

Снимка:

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на изслушаните министри от кабинета

Работим усилено и в правилната посока по отношение на намаляване риска от бедствия, коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по повод изслушването на четирима министри от кабинета за действията им по време на пороите в страната. 

"Изпълнихме голяма част от приоритетите заложени в рамката за намаляване на риска от бедствия, която е приета в края на 2015 г. на ООН. Стартът беше даден с едни изключително сериозни промени в закона за защита при бедствия от края на миналия мандат. Акцентът беше поставен на превантивните дейности и планирането, тъй като до приемането на тези промени, много от компетентните органи не припознаваха своите ангажименти, които им бяха възложени чрез закон", изтъкна Ципов.

Той допълни, че през 2018 г. е приета нова национална стратегия за намаляване риска от бедствия.

"В случая станахме свидетели на наводнения. Виждаме, че все по-добре си взаимодействат компетентните органи с една единствена цел да бъдат запазени животът и здравето на българските граждани и от друга страна да бъдат преодолени последствията от тези бедствия", подчерта Ципов.

Според него общините много по-бързо в момента след заявки получават средства за строително-монтажни работи.

"Със сигурност сме пропуснали да свършим и нещо друго полезно, но смятаме, че посоката е правилна",  благодари на министрите заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още