Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Янков: Резултатите са вследствие на слабостта на БСП

Политика

Красимир Янков: Резултатите са вследствие на слабостта на БСП

Снимка:

Нинова и ръководството на БСП избягаха от дебата за Европа, сега трябва да поемат отговорност, каза той

„В БСП тълкуваме загубата си на евроизборите именно като загуба, но БСП може и да бъде първа политическа сила.“ Така Красимир Янков от БСП коментира пред bTV резултатите от изборите за Европейски парламент.

Според него резултатите на изборите не били заради силата на ГЕРБ, а заради слабостта на БСП и грешките, които партията е допуснала.

Тепърва предстои да се направи анализ и да се предприемат мерки да не се допускат повече грешки, каза той.

„Загубата на БСП се дължи на неполучаване на доверие към това, което предлагаме. Дебатът трябваше да е за бъдещето за Европа. Ръководството конструира дебата в друга посока. Със сигурност ще се потърси отговорност. Това, че Корнелия Нинова каза, че нямало да я поеме, не е сериозно и го отдавам на разместването в листата на пленума ни. Още от втората седмица искам да се върнем в парламента“, каза още Янков.

„Кампанията показа, че не успяхме да мотивираме твърдото си ядро, което е около 650 000 избиратели и този въпрос трябва да бъде детайлно изследван”, заяви Янков.

Сходно мнение изрази по-рано и Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП, в ефира на NOVA телевизия. „Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет- да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция“, коментира Миков.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още