Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Янков: Резултатите са вследствие на слабостта на БСП

Политика

Красимир Янков: Резултатите са вследствие на слабостта на БСП

Красимир Янков: Резултатите са вследствие на слабостта на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Нинова и ръководството на БСП избягаха от дебата за Европа, сега трябва да поемат отговорност, каза той

„В БСП тълкуваме загубата си на евроизборите именно като загуба, но БСП може и да бъде първа политическа сила.“ Така Красимир Янков от БСП коментира пред bTV резултатите от изборите за Европейски парламент.

Според него резултатите на изборите не били заради силата на ГЕРБ, а заради слабостта на БСП и грешките, които партията е допуснала.

Тепърва предстои да се направи анализ и да се предприемат мерки да не се допускат повече грешки, каза той.

„Загубата на БСП се дължи на неполучаване на доверие към това, което предлагаме. Дебатът трябваше да е за бъдещето за Европа. Ръководството конструира дебата в друга посока. Със сигурност ще се потърси отговорност. Това, че Корнелия Нинова каза, че нямало да я поеме, не е сериозно и го отдавам на разместването в листата на пленума ни. Още от втората седмица искам да се върнем в парламента“, каза още Янков.

„Кампанията показа, че не успяхме да мотивираме твърдото си ядро, което е около 650 000 избиратели и този въпрос трябва да бъде детайлно изследван”, заяви Янков.

Сходно мнение изрази по-рано и Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП, в ефира на NOVA телевизия. „Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет- да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция“, коментира Миков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати