Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кратък политически мир? Депутатите са във ваканция до края август

Политика

Кратък политически мир? Депутатите са във ваканция до края август

Кратък политически мир? Депутатите са във ваканция до края август - Tribune.bg
Снимка:

След близо 12 часа работа и ожесточени скандали, обилно подплатени и с лични обиди и нападки, депутатите излизат във ваканция.

Късно снощи парламентът прекрати заседанието си по предложение на заместник-председателя на Народното събрание Никола Минчев. Аргументът му беше „с оглед на напредналото време за пореден пленарен ден“. Двете последни точки в програмата на заседанието остават за следващата пленарна сесия, обясни Минчев.

В петък недоспалите народни представители започнаха работа от 13 часа и продължиха дебатите до след полунощ. Така беше приет огромен пакет от промени в Наказателния кодекс, който засягаше най-различни престъпления – трафик на хора, пияно шофиране, хомофобия, жестокост срещу животните и т.н. Последва изборът на новия председател на Сметната палата; бяха отхвърлени, след много дрязги и яростна съпротива от ДПС, изключително спорни промени в Закона за горите, лансирани от движението.

След 12 часа през нощта, когато беше избран новият управител на здравната каса, тепърва предстоеше да се проведе изслушване на финансовия министър Асен Василев и на шефа на ДАНС Пламен Тончев. То засягаше последиците от отнемането на концесията на пристанище Росенец, която се държеше от руската енергийна компания „Лукойл“. Депутатите обаче бяха загубили интерес към протяжните заседания, а темата обещаваше точно такова. По предложение на зам.-председателя на парламента Никола Минчев, мнозинството реши да се отложи изслушването и Народното събрание да се разпусне за ваканция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети