Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КС казва може ли да бъде разследван действащ президент

Политика

КС казва може ли да бъде разследван действащ президент

КС казва може ли да бъде разследван действащ президент - Tribune.bg
Снимка:

По неофициална информация на БНР, Конституционния съд ще откаже Радев да бъде разследван

Конституционният cъд ще се произнесе днес за това може ли да бъде разследван действащ държавен глава. Отговорът е по отправено в началото на година искане на главния прокурор Иван Гешев за тълкуване на обхвата на имунитета на президента и вицепрезидента, предаде БНР.

В рамките на разследване, свързано с ръководителя на ВВС генерал Цанко Стойков, спецпрокуратурата разпространи законно записани разговори, на които - според изричното уточнение на държавното обвинение, вероятно се чува гласа на президента Румен Радев. В тях става дума за проверката във връзка с назначаването през 2014 година на Десислава Радева за пиар на военно-въздушните ни сили.

Записите се оказаха отговора постфактум на държавното обвинение за внезапния интерес на Иван Гешев към президентската неприкосновеност.

След питането отношения Гешев - Радев се усложниха още повече. След влизане на въоръжени и прокурори на „Дондуков“ 2 Румен Радев поиска оставката на главния прокурор.

Ден по-късно, Иван Гешев нарече президентът „единственият недосегаем според Конституция човек в България“ и спомена решението на КС:

„Зависимост от него ние ще сме готови и да изчакаме изтичане на мандата му, за да установим обективната истина, включително и по делото, по което всички български граждани чуха най-вероятно неговия глас да въздейства за прикриване на проверка срещу съпругата му от антикорупционната комисия“.

По неофициална информация, според Конституционния съд до края на мандата му, президентът не може да бъде обект на наказателно преследване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Анастас ШАПКАРИ ФАКАМЕ ВСЯКАКВИ ..

А порусначените - по няколко пъти !!!

(леко доволно)
.
30.07.2020 09:25 / Отговор
Ivnikolaev На жена и съд вяра да нямаш! Това са думи на един мой близък адвокат.
30.07.2020 10:40 / Отговор
Питането на главния каскет е толкова примитивно, на този въпрос може и първокурсник да отговори. Ама така е, като мафията си назначава юридически неграмотни бухалки, които разбират само от милиционерщина.
30.07.2020 12:24 / Отговор
коментар Така е!Мафията си пусна на момента пипалата още в 90г като си смени и името от Бкп!Започна да прави фалити на държавата на два пъти, а през 2013г обра само банката на примитивния Мустака!Въобще милиционерщина беше колкото искаш!Сега си искат властта защото мафиотите си я създадоха по свой начин!Сега властта е по съвсем друг начин като народа и се радва, но не и мафиотите и техните отрочета по сайтовете ревящи!
30.07.2020 12:51
КС няма да откаже, а ще разтълкува , това което е ясно за всеки чел Конституцията.
30.07.2020 12:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати