Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кутев: Българите искат канадско гражданство, но това на Петков им пречи

Политика

Кутев: Българите искат канадско гражданство, но това на Петков им пречи

Кутев: Българите искат канадско гражданство, но това на Петков им пречи - Tribune.bg
Снимка:

Служебното правителство оставало в историята, смята говорителят му

„Българите искат да имат канадско гражданство, но това на Петков им пречи. Голяма част от българите не биха имали нищо против да са канадски граждани. Хората харесват Петков“. Това заяви пред БТВ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Той обяви, че лично се е заел с казуса с гражданството и чака произнасяне от Конституционния съд дали трябва да бъде сменен.

„Нищо няма да се пречупи в историята, ако един човек не е министър. Аз се радвам на Кирил Петков, но ако съдът реши, че нямаме нужда от него – значи нямаме. Учудва ме съпротивата срещу него. Няколко министри влязоха по-дълбоко“, смята говорителят на МС.

Според него кабинетът Янев е свършил каквото е трябвало.

„Показахме пътя. Това правителство ще остане в историята“, заяви той.

Кутев похвали и здравния министър, че не е въвел нито едно ограничение. Депутатите призова да преценят как да актуализират бюджета и къде да насочат парите. Служителите на „Автомагистрали“ за пореден път изпрати да протестират другаде, не пред МС.

„Парламентът ще каже къде да отидат парите. Най-важното място е там. Парите на „Автомагистрали“ са там. Да отидат пред парламента и да се разбират с депутатите. Не сме ние“, каза Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп